Afstand: 10 kilometer

Waar: Maarn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling gestart net buiten Maarn, door de bossen over landgoed ‘Den Treek-Henschoten’, via  het rijksmonument ‘de koepel van Stoop‘ en langs de ‘pyramide van Austerlitz’. Over het hoogste punt van de ‘Utrechtse heuvelrug’.

Warm gelopen tijdens de ochtendwandeling in Doorn (Negen trappen), zijn de benen klaar voor nog een wandeling met een paar hoogtemeters. Vanaf de parkeerplaats steekt de wandeling het bos van het landgoed ‘den Treek-Henschoten’ in. De bospaden maken ongemerkt heel wat hoogtemeters.

Even uitkijken bij het oversteken van de ‘Zeisterweg’. Aan de overkant van de weg gaat de wandeling verder over het landgoed en langs de ‘Koepel van Stoop’, een theekoepel die al meer dan honderdzeventig jaar in het landschap staat. Vandaag wordt er geen thee geschonken, dus kan het wandeltempo erin gehouden worden. Nog een paar smalle paden voor de ‘Zeisterweg’ voor de tweede keer vandaag overgestoken wordt.

Na een (denkbeeldig) rondje in de draaimolen van de speeltuin gaat de wandeling in de richting van de ‘pyramide van Austerlitz‘. Gemaakt door de franse troepen van Napoleon, heeft dit rijksmonument al heel wat wandelaars langs zien komen. Na groepsoverleg wordt besloten door te wandelen en de klim naar de top van de pyramide voor een andere wandeling in gedachten te houden.

Nog meer meters om te klimmen en nog meer om te dalen, gaat de wandeling stug over de verschillende bospaden in de richting van het vertrekpunt.

Na een stukje rechte weg, wordt besloten nog een keer te kiezen voor een smaller bospad. Met een extra kilometer op de teller wordt de eindstreep overgestoken. Tijd om de wandelschoenen voor vandaag in te pakken. Fijn gewandeld. Waarbij de eikel, met hoedje en oogjes verstopt op de paal het geluksmomentje van de dag was.

Ps. Pannenkoekenhuis Bergzicht is het start- en eindpunt van de wandeling. Voor wie er een dagje uit van wil maken.

Facebooktwitter