Van Waterloo naar Trafalgar

Afstand: 5 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf Waterloo Station naar Trafalgar Square. Onderweg langs een aantal toeristische hoogtepunten zoals ‘the London Eye’, ‘Big Ben’, ‘Westminster Abbey’, ‘Downing Street’, ‘the Household Cavalary’ en ‘Buckingham Palace’. Geen lange wandeling maar genoeg te zien.

 

DSC_1037

Zonder paraplu in Londen lijkt vandaag niet de meest volledige wandeluitrusting. Tegen de tijd dat ik uit bij ‘Waterloo Station’ de frisse lucht weer in wil lopen,  komt het water weer met bakken naar beneden vallen. Maar even wachten, misschien wordt het beter. Na vijf minuten is het droog genoeg om te gaan wandelen. Het is maar een klein stukje (wel goed uitkijken bij het oversteken van de drukke straten) naar de eerste attractie van vandaag: ‘the London Eye’. Vanaf het reuzenrad staan op een steenworp afstand de ‘Big Ben’ en de ‘Houses of Parliamant’. Vanwege het paasweekend is het niet mogelijk om naar binnen te gaan.

De volgende toeristische trekpleister op de route is ‘Westminster Abbey’. Met een leeftijd van al meer dan zevenhonderd jaar is dit gebouw voor al heel wat opmerkelijke gebeurtenissen het toneel geweest.

Na een snelle blik op ‘Downing Street’ wordt het fotomoment van de dag bereikt: de poort bij ‘the Household Cavalary’. Onverstoorbaar blijft de ruiter onder alle aandacht van de toeristen. Het paard is wat minder onverstoorbaar, vandaar waarschijnlijk het waarschuwingsbord ernaast.

Onder de poort door, wordt St James’ Park bereikt. Vanaf het bruggetje heb je een mooi uitzicht op ‘the London Eye’ met op de achtergrond ‘the Shard’. Draai je honderdtachtig graden om, dan is het ‘Buckingham Palace’ te zien.

DSC_1043

Vandaag is er geen wisselen van de wacht, dus kan de wandeling in een stuk worden afgemaakt. De brede straat van het paleis tot aan ‘Admiralty Arch’ is afgesloten voor al het verkeer, midden op de drukke straat lopen in hartje Londen is nu een ongevaarlijke bezigheid. Vanaf ‘the Mall’ nog een mooi uitzicht op de klok.

DSC_1051

Eenmaal onder de boog door (alleen mogelijk voor voetgangers) wordt Trafalgar Square bereikt. Mocht je nog energie over hebben voor een museum, dan is aan de andere kant van het plein ‘the National Gallery’ te vinden. Ik heb genoeg gezien vandaag. Tijd om de metro te nemen en de voeten omhoog te doen.

Ps. Mocht je na het fotomoment met het paard het museum willen bezoeken, dan kun je meer informatie vinden op de websitevan de Household Cavalary. Informatie over ‘House of Parliament’  vind je op de website.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑