Afstand: 10 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat:  Een wandeling over de Renderklippen, langs het ‘Pluizenmeertje’ en door het bosgebied bij Heerde. Begin van de herfst en dus veel blaadjes om door heen te sloffen.

Met de eerste serie blaadjes van de bomen gevallen, een goed moment voor een herfstwandeling. De wandelschoenen zijn binnen vijf minuten voorzien van een dubbele knoop in de veters, dus klaar voor vertrek. Vanaf de parkeerplaats steekt de wandeling het eerste wandelpad in met een klein bladerdek om lekker te sloffen en de gevallen bladeren weer een beetje op te laten waaien.

De wandeling volgt verschillende bospaden in de richting van de Renderklippen. Met het uitzicht op de hei met op de achtergrond een rij bomen getooid in de kleuren van de herfst.

De route gaat verder in de richting van het bekende Pluizenmeertje en keert dan weer terug naar de zandpaden over de hei. Nog een keer dwars over de hei en dan weer een bospad uitzoeken voor het vervolg van de wandeling. Genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. De keuze valt op een paar smalle bospaden om terug te gaan in de richting van het beginpunt van de wandeling.

Nog een een bijzonder wandelpadje (met een mooie dikke laag bladeren om door te slenteren en te sloffen) langs een mooi beekje inclusief een krakend bruggetje om met plezier langs te wandelen. Dan komt toch nog onverwacht het eindpunt bijna weer in zicht.

Met oog voor en klein detail, worden de laatste meters van de wandeling bijna huppelend afgelegd. Op de parkeerplaats de dubbele knoop weer losgepeuterd en tijd om een punt achter een geslaagde wandeling te zetten.

Ps. deze wandeling start op de parkeerplaats aan het eind van de Kooiweg in Heerde. Deze wandeling is te combineren met een andere wandeling uit het project ‘Theeschenkerij‘.

Facebooktwitter