Afstand: 11 km

Waar: Maarn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de bossen van het Nationaal Park ‘de Utrechtse Heuvelrug’ inclusief uitzicht op de ‘pyramide van Austerlitz’ en deels over landgoed ‘Henschoten den Treek’.

Voor een wandeling door de bossen is voor vandaag de ‘Utrechtse Heuvelrug’, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland, het decor. Vanaf de parkeerplaats met de verharde ondergrond gaat de wandeling achter de slagboom over het zand verder. Binnen honderd meter staat de groep voor de eerste uitdaging: een beetje natte ondergrond. Vol goede moed worden de eerste twee stappen gezet, bij de derde stap blijft het zo nat te zijn dat de voeten tot over de enkels in de modder wegzakken. Resultaat: de schoenen helemaal zwart van de modder en de voeten nat van het water dat de schoen van boven is ingelopen. Waarschijnlijk valt dit niet in de categorie ‘goed begin van de wandeling’ , maar hilarisch was het wel. Op z’n minst voor de toeschouwers.

Aan de andere kant van de modder liggen de droge wandelpaden en gaat de wandeling naar de hoger gelegen ‘pyramide van Austerlitz. Wie extra hoogte meters wil maken kan de pyramide beklimmen.

 

Vanaf de pyramide volgt de wandeling een paar brede zandpaden en smalle bospaadjes en steekt (met goed uitkijken) de Zeisterweg over om een rondtrekkende beweging door het bos aan de andere kant van de weg te maken. En dan volgt er nog een mogelijkheid om de modder nog iets hoger op de benen te krijgen. Een enorme plas met water midden op het wandelpad. Het is even zoeken maar dan wordt een kleine omweg tussen de bomen gevonden en blijft de modder bij de plas liggen.

Met de laatste paar kilometer van de wandeling over ‘landgoed Henschoten den Treek’ wordt de wandeling voor vandaag afgerond. Tijd om de wandelschoenen voor vandaag in te pakken en de wandeldag af te sluiten met een ijsje.

Ps. deze wandeling kan gecombineerd worden met ‘de pyramide‘ tot een wandeling van 21 kilometer. De route gaat deels door hetzelfde gebied maar minder dan vijf procent over dezelfde paden.

Facebooktwitter