Afstand: 5 kilometer

Waar: Schalkhaar (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door het IJssellandschap, net buiten Deventer.

Tegen Deventer aan ligt Schalkhaar, het beginpunt van het rondje van de dag. Het kleine wandelgezelschap kiest voor de oranje wandeling van het ‘wandelnetwerk Overijssel’, dat scheelt tijd en kaartlezen, het is een kwestie van de paaltjes volgen. Fluitend op pad wandelt de route de bebouwde kom uit. Net buiten de bebouwde kom komt de eerste stile in zicht, maar net voor de hindernis slaat de route rechtsaf, het pad langs het water op.

Een onverwachte slinger het groen in, zet de wandelgroep even op het verkeerde been, maar na een letterlijk omtrekkende beweging komt de route honderd meter verder weer op het pad langs het water uit.

Aan het eind van het rechte stuk langs het water, volgt de route het hazenpad van het IJssellandschap. Tussen het groen door baant de route zich een weg in de richting van een klein stukje heide (vandaag inclusief vijf schapen). Dan nog een klein stukje groen voor het geasfalteerde fietspad wordt bereikt.

Een stukje fietspad, klinkerweg en zandweg met uitzicht op de tennisbanen maken het decor van de dag compleet.

Nog een keer de oversteek over het kerkplein en dan is de wandeling rond. Het grote voordeel van deze uitgepijlde wandeling is  dat hij redelijk achteloos gevolgd kan worden en er dus alle tijd is om de aandacht ergens anders te laten te zijn dan bij het kaartlezen.

Ps. niet het meest boeiende rondje en zeker geen groot avontuur (en op zondag blijkt het behoorlijk lastig om een ijsje te kopen), maar prima om een uurtje de benen te strekken.

Facebooktwitter