Afstand: 5 kilometer

Waar: Valencia (Spanje)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het oude centrum van de stad inclusief een beklimming van de toren ‘Torres de Serranos’. Start- en eindpunt van het rondje is de ‘Mercato Centrale’.

Eind oktober en een strak blauwe lucht in een historische binnenstad zijn een goed begin van een stadswandeling. In de schaduw van de centrale markthal, geopend in 1928  (naar het schijnt meer dan driehonderd standhouders en plek voor meer, met een uitgebreide keus aan fruit, groente, vlees en vis. Mocht je van het slenteren langs de kraampjes moe geworden zijn, er is een barretje voor koffie en andere dranken) en vanaf ‘s morgens vroeg een en al bedrijvigheid. Wil je wat te eten op de markt kopen, zorg dan dat je er voor drie uur ‘s middags bent, daarna zijn de kraampjes dicht.

Wandelen voor Valencia betekent vooral veel omhoog kijken. Het verkeer op de drukke straten is minder boeiend, maar de gevels hoger dan de eerste verdieping van de gebouwen veranderen met elk huisnummer en zijn meer dan de moeite waard.

Na ontelbare straten en steegjes bereikt de wandeling het verzamelpunt van Valencia: Plaça de la Virgen. Een rondje om de bekende kathedraal en dan weer verder door nog meer straten in de richting van de oude stadspoort, de ‘Torres de Serranos’. Vanaf de bovenste verdieping van deze poort uit de veertiende eeuw en nu nog de grootste gotische stadspoort van Europa, heeft de wandelaar een mooi uitzicht over de stad.

Na het bezoek aan de toren, slingert de wandeling nog verschillende straten en steegjes door in de richting van de ‘Mercato Centrale’, het eindpunt van de wandeling.

Al met al een fijne stadswandeling doorValencia. Tijd voor een vers glaasje sinaasappelsap en koffie.

Facebooktwitter