Afstand: 13 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: de wandeling van vandaag begint bij het beeld van Caecilia, bij de Peperbus. Via het winkeltje met de beroemde Zwolse balletjes gaat de wandeling via buurtschap IJsselzone en het ‘Engelse werk’ richting Hattem. De wandeling eindigt op de parkeerplaats bij vankantiepark ‘de Leemkule’. Ondanks een paar mooie stukjes niet de mooiste wandeling.

DSC_0733

In een vlaag van verstandsverbijstering ingeschreven voor de 63 km lange midzomernachtwandeltocht van Natuurmonumenten. Hopelijk nog genoeg tijd en kilometers om de afstand onder de knie te krijgen. Vandaag de moed verzameld om de eerste wandeling op de nieuwe schoenen (Meindl Matrei GTX Lady) te gaan maken. De wandeling start in het centrum van Zwolle. Vanaf ‘de Peperbus’ is het een paar grote stappen tot het winkeltje waar ze al sinds mijn mensenheugenis ‘Zwolse balletjes’ (ook wel steken genoemd) verkopen. De originele zwarte steken zijn mijn favoriet. Voor de moed onderweg en voor het geval er toch blaren op de voeten komen, een zakje steken gehaald.

Vanaf het winkeltje gaat de wandeling onder de ‘Sassenpoort’ door en in de richting van het station. Met een paar omtrekkende bewegingen wordt de rand van Zwolle bereikt. Mooi uitzicht via het veld op de rode brug. De voeten houden het nog goed vol (en de schoenen ook).

DSC_0741

Onder het spoor door gaat de wandeling het ‘Engelse werk’ in. Het park dankt zijn naam aan het park dat rond 1830 in Engelse landschapsstijl werd aangelegd. Er zijn verschillende paden waar gewandeld kan worden. Met ruim 6 kilometer in de benen een goed moment om pauze te houden en de voeten even bij te laten komen.

DSC_0744

Na de koffie klaar voor het tweede deel van de wandeling. De IJssel wordt overgestoken  en dan onderlangs de dijk in de richting van Hattem. Besloten wordt een alternatieve route te lopen en rechtsaf te slaan. Door de woonwijk wordt de andere kant van de stad bereikt (Hattem heeft sinds 1299 stadsrechten) en gaan de laatste paar kilometer over de bospaden.

Gelukkig is het goed gegaan en wordt blaarvrij de eindstreep bereikt. De Meindl Matrei GTX Lady is een fijne, soepele wandelschoen, waar je zelfs bij het eerste gebruik over deze afstand probleemloos aan kunt wennen. Aanrader ! Wel is het zakje steken bijna leeg. Goede eerste oefening op de nieuwe schoenen.

Ps. meer informatie over de ‘Zwolse balletjes’ op de website: klik hier.

Facebooktwitter