Afstand: 3 kilometer

Waar: Valencia (Spanje)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte stadswandeling door Valencia, inclusief een bezoek aan ‘Estació del Norte’, ‘Plaza de Toros’ en ‘Plaza de la Virgen’.

Vanuit de schaduw van ‘Mercado Central’ start deze stadswandeling voor een route door het historische deel van Valencia. Tussen de vele voetgangers door slingert de route in de richting van het station. De naam van het station kan menig wandelaar met een vrij gevoel voor richting verwarrend zijn, want Station Noord ligt in het zuidelijke deel van Valencia. Op acht augustus 1917 werd het station geopend. De indrukwekkende gevel, versierd met bloemen, sinaasappels, oranjebloesem en een adelaar brengt de wandelgroep even tot stilstand. Voor de wandeling verder door de stad gaat, wordt eerst nog een klein ommetje door de rijk versierde stationshal gemaakt.

In de vele mozaïeken wordt de reiziger ‘Goede reis’ gewenst. Ondanks dat we vandaag hier niet de trein nemen, maar verder gaan wandelen door de stad, gaan we er maar vanuit dat deze wens ook voor wandelaars geldt.

Vanaf het stationsplein wordt nog even een paar blikken geworpen op de hele verzameling torentjes op de gebouwen rond het plein. Vandaag steken ze mooi af tegen de strak blauwe lucht. Nu de wandeling weer op gang wordt getrokken, trekt de route rechtsaf in de richting van ‘Plaza de Toros’ en de arena (voorzien van 348 bogen). Vandaag zijn alle hekken dicht, maar tussen de spijlen door is nog een klein blik te werpen op het zand waar al sinds 1859 stierengevechten worden georganiseerd.

Via een lange staat gaat de route in de richting van het ‘Museo Nacional de Cerámica’, maar een blik op de klok doet de groep besluiten dat het vandaag te laat is om nog een bezoek aan het museum te brengen. Het blijft op het wensenlijstje staan. Nog een klein stukje tot de beroemde kathedraal en daarmee ook het plein met ongetwijfeld de meest gefotografeerde fontein van Valencia.

In een van de straatjes rond het plein wordt een terrasje gevonden. Tijd om de wandeling af te ronden en de benen rust te geven.

Algemeen oordeel van de wandelaar: ook voor niet treinreizigers is het station zeker de moeite van een bezoekje waard.

Facebooktwitter