Afstand: 5 kilometer

Waar: Valencia (Spanje)

Gpx bestand: hier  en hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over de boulevard van Valencia en door het water van de Middellandse Zee.

Ter afwisseling op de stadswandelingen, voor vandaag fietsen gehuurd om via het park naar zee te fietsen voor een strandwandeling. De fiets geparkeerd aan het begin van de boulevard. Aan het begin is er een ruime keuze aan terrasjes met vandaag keuze genoeg om een mooie plekje in de zon te vinden.

De brede boulevard is een letterlijk recht-toe-recht-aan route onder de palmbomen door en dus kan de wandelkaart in de tas blijven en is er alle tijd om van het uitzicht te genieten. Langs de route staat een paar bouwwerken van zand, het is soms even onderhandelen om een foto zonder bouwer te kunnen maken. Een kleine bijdrage is vaak de oplossing.

Eind oktober is duidelijk het eind van het strandseizoen, er wordt nog hard gewerkt om alle strandstoelen af te voeren en de plankenpaden uit te schudden en op de vrachtwagen te laden. Klaar voor de winterstalling. Over een van de laatste plankenpaden wordt de oversteek van de vloedlijn naar de boulevard gemaakt. Tijd om de voeten af te drogen en zandvrij te maken.

Nog een klein stukje over de boulevard met de zon op het gezicht en de wind in de rug.

De wapperende vlaggen geven aan dat de finish van de wandeling bereikt is. Even de fietsen zoeken en dan op het gemak, via het park terug naar het centrum van Valencia.

Samengevat door de wandelgroep: de strandwandeling is een prima afwisseling op de stadswandelingen en zelfs in oktober nog meer dan geschikt om met de blote voeten door het water van de Middellandse Zee te slenteren. Fietsen door het park is een mooie en ontspannen manier om vanuit het historisch centrum naar het strand te trekken.

Facebooktwitter