Afstand: 6 kilometer

Waar: Valencia (Spanje)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door het oude centrum van Valencia, inclusief een bezoek aan een indrukwekkend postkantoor en het stadspark.

Het startpunt van de wandeling door de stad is de ‘Mercado Central’, een goede excuus om nog even vers fruit te halen en in een barretje een kopje koffie te drinken om alle drukte bij de kraampjes te bekijken. Na twee kopjes zwarte energie en een bakje verse aardbeien in de rugzak is de wandelgroep klaar voor vertrek.

Het eerste oriëntatiepunt is het centrale postkantoor van Valencia, ‘Palacio de Correos y Telégrafos’. Met een ontwerp uit 1914 en een bouwtijd van zeven jaar, duurde het tot 1923 voor het in gebruik werd genomen als postkantoor. Bijna een eeuw later is het gebouw onderdeel van het culturele erfgoed maar kun je er nog steeds postzegels kopen voor de vakantiekaartjes. Hoewel de gevel al imposante is, maakt het glazen dak, opgebouwd uit 370 panelen, de meeste indruk.

Na het bezoek aan het postkantoor slingert de route, via een voormalige markthal (inclusief een koffietentje voor de wandelaar die op zijn tijd de benen even een rustmomentje wil geven), in de richting van het park. Onderweg wordt er langs verschillende rijkversierde gevels gewandeld.

Na het oversteken van een van de vele bruggen over het park, is het even zoeken naar de trap om de toegang tot het park te vinden. In het park gaat het over het wandelpad onder de palm- en citrusbomen door. Met uitzicht op de vele historische bouwwerken van de stad en een bankje in de schaduw voor een picknick met aardbeien.

Bij de ‘Torres de Serranos’ trekt de wandeling via de trap weer naar straatniveau en de ommuurde stad weer in. Via de trekpleister van de stad, ‘Plaza de la Virgen’ inclusief een fotomomentje bij de fontein en langs de kathedraal is het nog een klein stukje voor het eindpunt van de wandeling, ‘Mercado Central’ weer bereikt wordt.

Algemeen oordeel van de groep: een wandeling met een dosis architectuur, groen en cultuur. Ondanks het feit dat de wandeling door het centrum van een van de grootste steden van Spanje trekt, is het een relaxte wandeling.

Facebooktwitter