Afstand: 5 kilometer

Waar: Valencia (Spanje)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het Turia-park. Op een zonnige dag in Valencia een prima locatie om schaduw te vinden.

Voor een warme dag en als alternatief voor de stadswandeling, vandaag gekozen voor een wandeling door het ‘Turia-park’. Startpunt ligt op het centrale plein van de stad: Plaza de la Vergin. Een paar straten verderop staat de stadspoort, de deuren staan zoals altijd open en dus houdt niets de wandelaars tegen (afgezien dan van een stoplicht dat op rood staat) om de trap af te wandelen en de schaduw van het park op te zoeken.

Wanneer je via de ‘Torres de Serranos’ het park insteekt, maakt het niet veel uit of je links of rechts af slaat. Kies je voor linksaf dan loop je in de richting van de dierentuin. De wandelgroep kiest er vandaag voor om rechtsaf te gaan, omdat er wandelend in de richting van het strand, er meer kans is om een terrasje onderweg tegen te komen.

Omdat er in het park afzonderlijke paden voor wandelaars, hardlopers en fietsers zijn aangelegd en er een soort van eenrichtingsverkeer van toepassing is, is het even goed uitkijken dat je op het juiste pad bent beland. Al is het maar om te voorkomen dat fietsers woest bellend (als de huurfiets ten minste een bel heeft) de wandelaar voorbij schieten.

Na de nodige slenterkilometers wordt besloten nog een paar foto’s bij de vijver te maken en dan weer richting de torens te trekken. Met de laatste kilometers afwisselend in de zon en in de schaduw, wordt de trap bereikt die de wandelaar weer op straatniveau brengt.

Nog een keer goed uitkijken bij het oversteken om zonder kleerscheuren bij de fontein een punt achter de wandeling te kunnen zetten.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: een prima alternatief voor een stadswandeling. Mocht je je weer even kind willen voelen, dan kun je altijd nog een ritjes met het elektrische treintje maken.

Ps. als wandelaar kun je prima uit de voeten in dit park, maar het leent zich ook uitstekend voor een fietstocht. Op de fiets is het geen probleem om het hele traject (vanaf de dierentuin tot aan bijna het strand) in een ochtend of middag af te leggen. Inclusief pauze voor een drankje.

Facebooktwitter