Afstand: 20 kilometer

Waar: Nunspeet (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de parkeerplaats, vlakbij de A28 door het bos in de richting van Vierhouten. Met een bezoek aan ‘het verscholen dorp‘ en nog meer bospaden terug naar de parkeerplaats.

Vandaag verzamelt de wandelgroep op de parkeerplaats vlakbij de afslag van de A28 bij Nunspeet, klaar voor een lange boswandeling. Het eerste deel van de wandeling volgt verschillende bospaden, die hier en daar gedeeld worden met mountainbikers (dus opletten voor fietsers die uit het niets op lijken te duiken) en ruiters (de briesende paarden melden zich al op een afstand). Na een slinger om een klein meertje, omzoomd met rhododendrons (maar in deze tijd van het jaar is er weinig kleur aan de struiken), bereikt de route het fietspad dat deels door een stiltegebied gaat (dus weer niet zingen in het weekend. Dan in een rechte lijn naar Vierhouten wandelen.

Op het terras waar koffie met gebak staat te wachten, is het tijd voor een pauze.

Met aangevulde energie na de koffie weer op pad, het dorp uit weer richting het bos. Met ruim dertien wandelkilometers op de teller wordt ‘het verscholen dorp bereikt’. Hoewel de tijd zelfs hier in het bos niet heeft stil gestaan, lijkt de geschiedenis hier niet ver weg.

Via het lange rechte fietspad (afwisselend beton en asfalt als ondergrond) gaat de wandeling weer in de richting van het beginpunt. Na een extra lus om het vennetje nog een paar honderd meter om de wandeling af te ronden. Algemeen oordeel van de wandelgroep: misschien niet de meest indrukwekkende boswandeling, maar het bezoek aan ‘het verscholen dorp’ maakt het toch een bijzondere wandeling,

Facebooktwitter