Afstand: 18 kilometer

Waar: Wenum Wiesel (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het kroondomein Het Loo. Afgezien van een lange, bijna rechte zandweg, zijn alle bospaden in deze tijd van het jaar (van 25 september tot 25 december) gesloten. Het wordt dus een wandeling heen en terug over dezelfde zandweg.

Vandaag is een wandeling uitgezocht waarbij de routekaart thuis kan blijven: een lang rechttoe-rechtaan pad door het Kroondomein net buiten Apeldoorn. Omdat het nu de rustperiode voor het wild is, zijn alle wandelpaden dicht met uitzondering van het brede pad. Letterlijk een wandeling om de blik op oneindig te zetten.

Bij de eik op het kruispunt gaat ook hier de route nog steeds rechtdoor. Ook hier zijn de paden aan de linker- en rechterkant van de zandweg voorzien van het ‘rustgebiedbord’. Ongemerkt wordt de gemeentegrens overgestoken. Nog een klein stukje rechtdoor en dan is het keerpunt (willekeurig gekozen, maar wel met het idee in het hoofd dat dezelfde afstand nog terug gewandeld moet worden) bereikt.

Met een perspectief dat honderdtachtig graden gedraaid is, is het uitzicht van de terugweg toch anders. De paar kleine klimmetjes in de route laten zich nu iets beter gelden, maar worden toch soepel overwonnen.

Terug over het wildrooster en dan de laatste meters van de wandeling. Onderweg geen terras voor een  stop, wel drie bankjes (zes al je ze op zowel de heen- als terugweg telt) dus eten en drinken in de rugzak meenemen.

Ps. niet de meest uitdagende route, maar het herfstdecor compleet met een wegrennende groep reeën maakt het toch tot een mooie wandeling. De overige wandelingen die in Wenum Wiesel starten maken meer bochten.

Facebooktwitter