Afstand: 7 kilometer en 3 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: de wandeling start bij ‘landgoed Bonenburg’. Na een korte slinger over het landgoed, de oversteek naar het klompenpad gemaakt en langs het Apeldoorns kanaal terug naar het beginpunt. Een afwisselende wandeling en langs een monument.

DSC_0586

Zonnige morgen, dus mooi weer voor een wandeling. Buiten blijkt er toch meer wind te staan dan vanachter het glas gevoeld. Maar met de zon op het gezicht en de wind in de rug is het best lekker.

Een startpunt in de buurt van Heerde gezocht. Het is ‘landgoed Bonenburg’ geworden. Volgens de informatie op de site is er parkeergelegenheid bij het startpunt maar dan lijkt het of je op de oprijlaan een plekje moet zoeken. Langs het water is nog ruimte dus parkeren we hier.

We steken de weg over en vinden het zandpad dat door het park slingert. Via een bruggetje en langs de vijver maken we de doorsteek richting het Apeldoorns kanaal. Een klein stukje volgt de wandeling het kanaal en steekt dan weer terug het landgoed op.  Aan het eind van het pad besluiten we het klompenpad te volgen.

Na een paar klaphekken en door een weiland besluiten we het klompenpad te verlaten en weer in de richting te lopen van het kanaal. Vanaf hier gaat de wandeling tussen de akkers en de velden door en is zo plat als een pannenkoek en dus vriendelijk voor de kuiten.

DSC_0602

Bij de ‘Klementbrug’ steken we het kanaal over, langs het monument en verder in de richting van Oene. We lopen niet helemaal door naar Oene, maar slaan bij het fietspad links af om weer in de richting van Heerde te wandelen. Even een klein discussiepunt bij het bord voor doodlopende weg. Er zijn geen uitzonderingen vermeld, dus de kans is groot dat de weg in het niets ophoudt. We gokken het er op en gelukkig loopt de weg gewoon door. Niet helemaal duidelijk wat er nu doodlopend aan de weg is.

Links is ‘landgoed Bonenburg’ al weer in de verte te zien. Nog een mooi stukje door een laantje tot aan het kanaal.

DSC_0601

We steken voor de laatste keer vandaag het kanaal over en overbruggen de laatste 100 meter.

Ps. Landgoed Bonenburg is onderdeel van Gelders Landschap & Kastelen. Voor meer informatie: klik hier. Voor meer informatie over het monument bij de ‘Klementbrug’: klik hier.

Mocht je op zoek zijn naar een korte wandeling over het landgoed, vind je hier een link.

Facebooktwitter