Tussen de buien door

Afstand: 2 kilometer

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling tussen de sneeuwbuien door via het centrum van Villard Reculas. Met 30 centimeter verse sneeuw ligt het wandeltempo laag, maar het uitzicht is geweldig.

DSC_0268

Vannacht heeft het onafgebroken gesneeuwd en dus ziet de wereld er vandaag volledig wit uit. Een mooie gelegenheid om een paar kilometer door enkelhoge sneeuw te ploegen. Direct vanuit de voordeur ligt de sneeuw hoog opgestapeld. Het is nog vroeg dus zijn er nog weinig voetstappen in de sneeuw te vinden. De plaatselijke sneeuwschuiver is al wel een paar keer langs gereden, maar de weg is toch al weer wit.

De sneeuwschoenen hebben gelukkig genoeg profiel om zonder grote glijpartijen in het centrum van het dorp te komen, hoewel centrum wellicht wat groots omschreven is voor een dorp van 60 inwoners, een kerk, een skishop en een kleine supermarkt. Omdat de wandeling kort is, hebben we het bijna ondergesneeuwde bankje niet nodig voor een welverdiende pauze.

DSC_0276

In de smalle straten is de sneeuwschuiver niet langs geweest dus is het lekker slenteren door de verse sneeuw.  Ondertussen is het weer beginnen te sneeuwen en dus staat de kerk met een mooi wit dak op de foto.

DSC_0280

Vanuit het centrum nog een paar straatjes door voor ik het dorp uitwandel.  Een mooi punt om een foto van het dorp te maken. Een beetje grijs, maar het is een mooi winters plaatje. Via het het pad boven langs gaat de wandeling door het winterse decor terug richting de kachel en de koffie. Een korte maar mooie witte wandeling.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑