Afstand: 3 kilometer

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wat een verschil een sneeuwbui kan maken. Was gisteren de wereld nog ongewoon groen, na een hele nacht sneeuw is het uitzicht volledig veranderd. Een korte wandeling bergop gemaakt. Zwaar genoeg voor de benen maar vooral genieten van het witte landschap.

DSC_0126

Voor de drukte van de wintersporters uit gaan we een wandeling maken. Het eerste deel van de wandeling gaat gewoon over de weg. En hoewel de sneeuwschuiver al een paar keer langs is geweest ligt de weg er nog wit bij. De strooiwagen komt meestal pas later, dus het duurt nog even voor de weg weer onder de sneeuw vandaan komt.

De wind heeft vannacht ook genoeg vrij spel gehad om de sneeuw in strakgespannen stroken aan de takken van de bomen te plakken. Gelukkig heeft de zon nog geen kans gehad om de sneeuw genoeg te laten smelten zodat alles weer van de takken afglijdt.

In de laatste bocht van de klim steken we het weggetje richting de pistes in. Er staat een hond hard genoeg  te blaffen om een omweggetje te maken. Eenmaal op het hoogste punt van de wandeling gekomen een ander dan gewoonlijk uitzicht op het terras, nu het nog te vroeg is voor skiërs.

DSC_0134

Blijkbaar verwacht de restauranteigenaar voor vandaag genoeg zonneschijn om de parasol vast uit te klappen. We lopen verder in de richting van het meer. Nu toch echt weggestopt onder het ijs en de sneeuw. Vanaf het meer het dal ingekeken.

DSC_0164

Op de terugweg komen we nog langs een door de wind en sneeuw versierde wegmarkering (gelukkig heeft de hond koude poten gekregen en in naar huis gegaan en kunnen we het pad richting het dorp volgen).

Vandaag weinig kilometers gemaakt maar wel mooie uitzichten gehad.

Ps. als beloning, en om weer warm te worden, vin chaud gedronken bij ‘la Cabane’. The best vin chaud, ever. Zeker voor herhaling vatbaar.

Facebooktwitter