Afstand: 7 kilometer

Waar: Whistler (Canada)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een sneeuwschoenenwandeling in het park van ‘Lost lake’.

Net buiten Whistler ligt ‘Lost Lake park’, vandaag de bestemming voor een sneeuwwandeling. In de winter is het park alleen toegankelijk voor langlaufers en snowshoe-wandelaars. Uitgerust met een paar (zoals het voelt) veel te grote tennisrackets onder de voeten, een kaart van het gebied (en een reservekaart in de rugzak) en een paar aanwijzingen van de ‘trailhost’ kan het avontuur van start.

Het park ligt er als een kerstkaartje bij maar al in de eerste meters is het klimmen en wordt het wel duidelijk dat het wel een kilometer gaat duren voor er een soepele tred onder de knie is gekregen. De sneeuwschoenen zitten behoorlijk in de weg.

Hoewel er aan het begin van de trail nog een informatiebord staat met hoe te reageren wanneer je een beer tegen komt, houdt het feit dat de beren op dit moment in winterslaap zijn, dat er rustig doorgewandeld wordt. Zelfs wanneer regelmatig de routebordjes voorzien zijn van de instructie om ten minste honderd meter afstand tot een beer (of fietser) te houden.

In het park zijn verschillende snowshoetrails uitgezet. Het is een kwestie van de juiste bordjes volgen. De (rode) route slingert tussen de bomen door en steekt een paar keer de langlaufroute over. Het is dan even uitkijken voor langs schuivende sporters maar omdat het niet echt heel druk is, is dat geen probleem.

Na ruim een uur wandelen is het tijd om nog een keer de meegebrachte kaart te bekijken om de route te controleren. Het ligt voor de hand om de rode bordjes te blijven volgen, maar om een beetje van de standaard route af te wijken worden de rode bordjes ingewisseld voor de oranje route. Dit pad is ook duidelijk ingelopen en komt (volgens de kaart) ook met een paar omtrekkende bewegingen bij het beginpunt terug.

Terug bij het startpunt is het tijd voor koffie en wat te eten en energie op te doen voor de middagwandeling. Algemeen oordeel van de groep: mooi en afwisselend landschap, nadeel is wel dat veel van de route tussen de bomen blijft en er weinig wijdse uitzichten zijn. Fijn gewandeld en geen beren op de weg gezien.

Ps. de wandeling is gemaakt in de winter op sneeuwschoenen maar het park is ook de rest van het jaar open voor bezoek.

Facebooktwitter