Afstand: 3 kilometer

Waar: Usk (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Voor de jarige in de groep, een korte wandeling uitgezocht. Usk is een goede bestemming als je op zoek bent naar een goede reden om even de benen te strekken en te eindigen bij een tea room voor thee met verjaardagsgebak.

DSC_0376

Zeg je Wales dan zeg je ook wandelen. Vandaag een korte wandeling uitgezocht omdat er een jarige in de groep is. Een rondje van drie kilometer moet te doen zijn na het zingen van ‘lang zal ze leven’.

Parkeren in het centrum van Usk is geen probleem.Vanaf de parkeerplaats gaat de wandeling in de richting van het kasteel. We laten de geschiedenis vandaag voor wat die is en volgen het pad in de richting van de oude spoortunnel. Omdat deze treinbaan al lang niet meer in gebruik is, kun je nu door de tunnel wandelen. Voor de grap even de tunnel op en neer gelopen.

Langs de blue bells wandelen verder in de richting van de rivier, die toevallig (of niet) ook Usk heet. Midden op de brug een foto gemaakt van de andere brug. Gelukkig staat het water niet hoog en kunnen we via het pad langs de rivier lopen.

DSC_0387

Het pad langs de rivier is goed te doen, mooi vlak. Dat maak je niet vaak mee in Wales. Net voor de brug is het nog even zoeken waar het voetpad is neergelegd. Maar met een handig overstapje is de route weer terug te vinden.

Aan de andere kant van de brug halen we het ‘weetje-van-de dag’ op. Mocht je nog wat aan je taal gevoel willen werken, hier ligt een leuke woordpuzzel zo op straat.

DSC_0388

De feestwandeling sluiten we af bij de tearoom ‘Forty nine’. Engels bloemetjespatroon op de tafel samen met een heerlijk stuk victoria-sponge. Dat is al een feestje op zich.

Ps. Usk is geen dorp waar je een hele middag door de straatjes kunt slenteren. Met een hoofdstraat met een paar winkeltjes, een brug en een gallerie heb je zo’n beetje alles wel gezien. Maar de tearoom maakt het voor ons zeker de moeite waard nog een keer terug te komen voor thee met wat lekkers.

Facebooktwitter