Afstand: 4 kilometer

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling vanuit Villard Reculas naar het uitzichtpunt. Een woest uitziende hond verspert bij de geitenboerderij de weg richting het kapelletje dus die slaan we dan maar over. Nog een stukje richting Huez en dan bovenlangs terug naar huis.

DSC_0829

Blauwe luchten met hier en daar een wolkje zijn een goede reden om de jas aan te trekken voor een wandeling richting het uitzichtpunt net buiten het dorp. Vanaf het uitzichtpunt is er een mooi uitzicht op het dal beneden.

Het uitzichtpunt is eenvoudig te bereiken. Wel jammer dat het beloofde informatiebord niet meer aanwezig is. Maar ook zonder dit bord zijn de diverse herkenningspunten, zoals Bourg d’Oisans en de rivier eenvoudig te herkennen. Vanaf het uitzichtpunt gaat de wandeling in de richting van ‘Chapelle St. Antoine’ en langs de geitenboerderij. Het kapelletje ligt net achter de boerderij maar met een blaffende hond die dreigend het erf af komt lopen besluit ik toch maar dat het kapelletje een bezoek moet afwachten. Geen zin om oog in oog met de hond te komen staan. Er zijn nog genoeg andere kapelletjes te bezoeken.

Ik loop via de weg in de richting van Huez. Ondanks het feit dat er nu weinig sneeuw meer ligt is er nog wel genoeg smeltwater geweest om een paar mooie ijspegels te vormen. In de bocht kan gekozen worden. Door blijven lopen in de richting van Huez of het pad op om bovenlangs terug naar Villard te lopen.

DSC_0838

We kiezen voor het laatste. Het is hier lopen op de rand van wel of geen sneeuw. Normaal gesproken ligt er in deze tijd van het jaar meer wat weer sneeuw. Het pad loopt steil naar boven in de richting van het bruggetje.

DSC_0843

In plaats van het bruggetje over te steken en verder naar boven te klimmen, slaan we linksaf. Een smal pad loopt tussen een paar woningen door en komt weer uit op de verharde weg. Nog twee bochten afzakken en we zijn terug bij het startpunt van de wandeling.

Facebooktwitter