Afstand: 3 kilometer

Waar: Whistler (Canada)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte (sneeuwschoenen) wandeling langs Lost Lake.

Bekomen van het kleine avontuur van de ochtendwandeling is er na lunch nog tijd en energie voor een klein rondje door de sneeuw. Na het bestuderen van de platte grond van het park, wordt  de korte, rode wandelroute uitgekozen. Dit is de meest gelopen route in het park.

Vanaf de materiaalverhuurpost gaat de wandeling met de klok mee (het voordeel van met de klok mee lopen is dat het laatste stuk van de wandeling heuvelaf, langs het water gaat). Na de eerste honderd redelijk vlakke meters meters moeten de kuiten er toch aan geloven en gaat de route serieus klimmen.

In een rustig wandeltempo wordt het slingerende pad tussen de bomen door gevolgd, via het hoogste punt van de wandeling en in de richting van het keerpunt van deze route: Lost Lake. Bij het eerste bankje is het even twijfelen: nog een pauze of toch maar doorlopen. Omdat het in de schaduw toch best koud is, wordt besloten in beweging te blijven om niet te veel af te koelen.

Even kort stil staan om het onder de sneeuwlaag verstopte meer op de foto te zetten. Daarna uitkijken bij het oversteken van de langlauf-loipe en dan even aanzetten voor de laatste klim van de dag.

Op de top van de klim (klinkt indrukwekkender dan het is, maar na meer dan zeven schuifelkilometers op de sneeuwschoenen is elke klim van meer dan tien hoogtemeters een uitdaging) even uitblazen en dan in een soepele tred (heuvelaf) langs het beekje weer in de  richting van het startpunt. Tijd om het materiaal in te leveren en met een kopje koffie nog even van het uitzicht en het zonnetje te genieten.

Ps. wanneer je maar een paar uur de tijd hebt voor een wandeling in Lost Lake Park, is de rode wandelroute een mooie optie. Alle hoogtepunten van het park (het beekje, het verloren meer en de mooie uitzichten) zijn in deze wandeling opgenomen.

Facebooktwitter