Afstand: 5 kilometer

Waar: New York (Verenigde Staten)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samenvatting: Een wandeling vanaf Rockefeller Center naar Central Park.

Voor de derde dag in New York staat een wandeling door Central Park op het programma. Was het de afgelopen dagen snijdend koud maar zonnig, vandaag valt er lichte sneeuw. Na overleg wordt besloten de geplande wandeling in te korten.

Vanaf Rockefeller Center gaat het in een rechte lijn naar het park. Bij de ingang is er even overleg om een keuze te maken voor het gewenste vervoermiddel. De opties zijn: of de fietstaxi (deze valt af omdat er geen vier passagiers op de achterbank passen), of de paardenkoets (deze valt van omdat vanwege omdat dit vervoermiddel niet echt soepel de trappen bij de ‘Bethesda Fontein’ af rollen) dus wordt het optie drie: de benenwagen.

De route slingert door het zuidelijke gedeelte van het park. Oversteken bij het stoplicht (best bijzonder in een park) en langs de verschillende beelden in het park. Favoriet en misschien wel het meest toepasselijk voor de wandeling zijn ‘the Snow Babies’.

Het blijft vandaag goed uitkijken, hoewel de sneeuwlaag niet dik is, is het wel glibberig op de voetpaden. Rustig maar gestaag trekt de wandeling in de herkenbare ‘Bethesda Fountain’.  Vanaf de fontein gaat het via de ‘Milton Tile Ceiling‘ en na een kleine pauze om naar de zangers te luisteren gaat de route de trap weer op en volgt de verschillende wandelpaden door het park.

Ondanks de temperatuur is het nog behoorlijk druk in het park. Foto’s maken zonder figuranten is bijna onmogelijk.

Met ongeveer een halve centimeter sneeuw op de muts en tenen die koud beginnen te worden, is het tijd om de weg terug te vinden en een warme kop koffie op te zoeken. Vanaf de parkingang is het een klein stukje naar het het beginpunt van de wandeling en is binnen no-time een warme plek gevonden.

Algemeen oordeel van de wandeling: door het winterse weer (met een gevoelstemperatuur van -10 graden) is het niet helemaal de geplande wandeling geworden. Maar het is was zeker een rondje dat niet in het lijstje van New York mocht ontbreken.

Facebooktwitter