Afstand: 6 kilometer

Waar: Wezep (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het waterwingebied bij Wezep. De wandeling gaat door het bos en deels over de hei. Omdat de wandeling in de winter is gemaakt, is de hei zichtbaar.

DSCF2242

Ondanks dat het ondertussen al half februari is, is het wintergevoel de afgelopen weken ver te zoeken geweest. Vanmorgen bleek ineens de wereld toch  winters wit geworden. en hoewel het nog redelijk grijs in de lucht is, toch maar de wandelschoenen aan getrokken voor een winterse wandeling. De bestemming voor de wandeling is Wezep. Ondanks dat het nog niet echt laat op de dag is zijn er al meerder wandelaars en fietsers over het pad gegaan.

Omdat de grond niet hard bevroren is, is het goed uitkijken waar je de voeten neerzet. Het is vandaag een drassige wandeling. Gelukkig zijn de schoenen waterdicht en houden we dus de voeten droog en warm.

DSCF2240

We maken een paar kronkelbewegingen over het terrein van het waterwingebied. Door het klaphek, springend over een paar grote plassen en langs een paar enthousiaste sneeuwpopbouwers (mocht je op een ander moment de wandeling maken, is waarschijnlijk de sneeuwpop verdwenen).

Het blijft de hele wandeling sneeuwen, maar omdat het meer natte sneeuw is, worden we toch behoorlijk nat. We besluiten niet helemaal tot het eind van het pad te wandelen maar met een slinger terug te gaan naar het laatste klaphek waar we door gekomen zijn. We moeten wel langs een groep schotse hooglanders. Gelukkig staan ze aan de andere kant van het draad en kunnen we er veilig langs lopen.

DSCF2244

Ondanks de mooie winterse uitzichten en de paar goed gemikte sneeuwballen, is het niet mijn meest favoriete wandeling. Prima voor even de benen strekken.

Ps. het NS-station van Wezep ligt op een steenworp afstand van het beginpunt van deze wandeling.

Facebooktwitter