Afstand: 4 kilometer

Waar: New York (Verenigde Staten)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door New York, met een knipoog naar Spiderman.

Na een korte pauze gaat de wandeletappe, met Grand Central  op de achtergrond, door een druk stukje van de Big Apple. Het eerste stukje gaat over een bekend stukje van de stad: Fifth Avenue. Een goede mogelijkheid voor een beetje ‘window shopping’. Met een kleine omweg over ‘Rockefeller Center’ om de wereldberoemde kerstboom te bewonderen (maar natuurlijk staat die er alleen in de kerstperiode).

Nog een stukje Fifth Avenue en met Central Park in het vizier slaat de route rechts af. In een rechte lijn over East 58th Street gaat de wandeling naar de halte van de ‘Roosevelt Tramway. Gebouwd in 1976 is het al jaren een verbinding tussen Manhattan en Roosevelt Island en brengt de gondel de wandelaars in een paar minuten naar de overkant.

Met een beetje hulp van de conducteur lukt het om de kaartjes uit de automaat te halen voor de  “Roosevelt Tramway’ (heb je al een metrokaart, dan kun je zo doorlopen). Bijna geruisloos komt de gondel aanvliegen. Nadat de passagiers die vanaf het eiland komen zijn uitgestapt, gaan de deuren open en kan er ingestapt worden.

In een oogwenk vertrekt de gondel, en met een schuin oog kijken we naar boven, je weet immers nooit of spiderman nog langs komt (de gondel is het decor geweest in de spiderman-film).

Met een paar mooie doorkijkjes door de rechte straten van de stad. Zo van een hoogte is het uitzicht op de stad toch weer eens anders. Met een paar mooie plaatjes op de camera tijdens de zweeftocht gemaakt, wordt het eindpunt bereikt. Klaar voor een wandeling over Roosevelt Island.

Facebooktwitter