Afstand: 2 kilometer

Waar: New York (Verenigde Staten)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling naar het zuidelijke puntje van Roosevelt Island, inclusief een bezoek aan het ‘Four Freedoms Park‘.

Vanaf de gondel van de ‘Roosevelt tramway’ is het een kleine wandeling naar de ingang van het park. Met het uitzicht op de East River gaat het in een gemoedelijk tempo naar de ingang van het park.

De route gaat nog langs de ruïnes van het ‘smallpox hospital‘. Eeuwen geleden strategisch gelegen op het eiland dus op veilige en gezonde afstand van de inwoners van New York. Nu staat er een hoog hek omheen maar het blijft een duister aanblik. Bij de ingang van het park kan er een plattegrond worden meegenomen, maar ook zonder kaartje is het een uitdaging om niet de weg kwijt raken, het is een klein en overzichtelijk park met aan drie kanten water, dus veel kanten kun je niet op.

 

 

Op het uiterste puntje van het eiland heb je, zeker op een zonnige dag als vandaag, een mooi uitzicht over het water. Met de wind in de rug nog een rondje om het beeld van de voormalige president en dan wordt de plattegrond weer ingeleverd bij de parktoezichthouder.

Tussen alle hoogbouw valt ‘The Chrysler building‘ , met de in het oog springende antenne op het dak, duidelijk op aan de andere kant van het water. De wandeling wordt afgerond in de schaduw van de gondel, tijd om weer in te stappen en terug te zweven naar het vaste land.

Totaal oordeel van de groep over de wandeling: misschien niet het meest voor de hand liggende deel van de stad om te bezoeken, maar als je toch de oversteek met de kabelbaan maakt is het een mooi rondje om te maken. Het geeft even een ander uitzicht op de stad en biedt een goed excuus om niet direct de volgende gondel terug te nemen.

Ps. de wandeling is goed te combineren met “Roosevelt tramway‘. Let op, het park is op dinsdagen gesloten.

Facebooktwitter