Afstand: 2 kilometer

Waar: Parijs (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een korte wandeling door Parijs. De wandeling begint bij Place des Invalides (metrostation) en eindigt op de Pont Alexandre. Inclusief de befaamde “slotjesbrug”.

DSCF2222

Na een paar wandelingen door de stad zijn we langs veel toeristische trekpleisters gekomen. Omdat de tijd toch weer korte blijkt te zijn dan vooraf gedacht zijn nog niet alle punten van het verlanglijstje afgestreept. Er is nog net wat tijd over voor een superkorte wandeling. Als bestemming wordt de “slotjesbrug” gekozen.

 

In de buurt van de brug (die vlak bij het Louvre de Seine oversteekt) zijn er verschillende metrostations. Vanaf Place de Clichy ligt Place des Invalides voor de hand. Dit keer komen we zonder omwegen bij het goede metrostation weer boven de grond. De gouden beelden van Pont Alexandre zijn eigenlijk niet te missen. Bij de brug lopen we de trap af en kunnen we de wandeling langs de rivier vervolgen. Op zondag is het wel goed uitkijken voor de vele joggers, fietsers en skaters. In een slentertempo bereiken we de brug.

Je kunt kiezen, eerst de trap naar boven nemen naar straatniveau en dan de brug op wandelen of direct de trap van brug op.

Vanaf het midden van de brug heb je een mooi uitzicht op het Louvre. In de verte zijn nog net de twee torens van de Notre Dame te zien. Mooie Franse stad met vandaag herkenbare Hollandse luchten er boven.

DSCF2230

 

Na alle fotomomenten, wandelen we de brug weer af (heb je nog tijd voor een museumbezoek, het Musee d’Orsay ligt hier om de hoek en is zeker de moeite waard. Helemaal als je van oude indrukwekkende treinstations houdt). We wandelen terug naar Pont Alexandre waar we het  wandelweekend in Parijs afsluiten.

Ps. Naast een plekje op de brug, zijn er langs de Seine op heel wat alternatieve plaatsen ook slotjes te vinden. De wandeling is eventueel te combineren met de wandeling “Eiffeltoren”.

DSCF2184

Facebooktwitter