Montmartre

 

Afstand: 3 kilometer

Waar: Parijs (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door Parijs langs de Sacre Coeur, door Monmartre, een geweldige patisserie en het atelier van Picasso. Natuurlijk is er tijdens de wandeling er meer dan een mogelijkheid om een tekening van jezelf te laten maken.

DSCF2208

Tweede dag in Parijs en voor vanmorgen staat er een korte wandeling gepland door Montmartre. Het eerste gedeelte van de reis gaat met de metro en dan blijkt dat de metro een uitdaging kan zijn. Was het reisdoel Montmartre blijken we toch bij Tour Monparnasse uit gekomen te zijn. Enige overeenkomst is de M (van metro) aan het begin van het woord.

De tweede poging blijkt dat het toch te mogelijk is om bij het goede metrostation uit te komen voor een wandeling langs weer een toeristische trekpleister. Bij de uitgang nog een kort overleg of we links of rechtsaf moeten, gelukkig brengt het gps-apparaat uitkomst en gaan we de goede kant op.

Na een paar straten staan we dan onderaan de trappen bij de Sacre Coeur. De drukte valt in deze tijd van het jaar behoorlijk mee. Het is gezellig druk. We beklimmen de trappen (even niet opgelet maar er gaat ook een kabelbaantje naar boven, voor als je niet helemaal buiten adem boven wilt komen). We maken een rondje om de kerk en gaan dan in de richting van de straatjes met de verzameling aan kunstenaars. Er is van alles te zien en te bekijken. Het gemiddelde wandeltempo gaat met sprongen naar beneden, maar vandaag gaat het dan ook niet om de afstand. Ondanks het zonnetje voelt het wel wat koud aan de handen, dus tijd om een warm drankje op te zoeken.

We slingeren verder en komen langs een uitnodigende etalage.

DSCF2214

Na een paar foto’s te hebben gemaakt gaan we naar binnen om wat lekkers uit te zoeken. De madeleines zien er geweldig uit en de keuze is snel gemaakt. Uit het hele assortiment kiezen we verschillende smaken. Ze smaken geweldig en na een stemronde blijkt dat de madeleine gevuld met frambozen de favoriet is.

We wandelen verder en komen langs het eerste atelier van Picasso. Maar meer dan een gevelsteen is hier niet meer te zien.

DSCF2212

We lopen nog een stukje verder en beëindigen de wandeling op Place de Clichy. We gaan de uitdaging van de metro nog een keer aan. Kijken of we nu in een keer bij het goede metrostation uit kunnen komen.

Ps. Mocht je van een wandeling over een begraafplaats houden, de wandeling komt langs een groot kerkhof.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑