Afstand: 1 kilometer

Waar: New York (Verenigde Staten)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeletappe van de New York Public Library langs Grand Central.

Met al een paar koude kilometers op de teller, wordt de New York Public Library bereikt, een goede locatie om weer een beetje op warmen. Het is op een na de grootste openbare bibliotheek van de Verenigde Staten. Je hebt keuze uit verschillende locaties maar de bibliotheek vlakbij Bryant Park is de meest bekende. En naast weer een beetje warm worden is er het zeker de moeite waard om even naar binnen te wandelen.

Vanaf de trappen van de bibliotheek is het nog maar een klein stukje naar Grand Central met 44 perrons en 67 sporen het grootste kopstation ter wereld.  Maar de stationsklok is wel een van de meest herkenbare herkenbare punten van het station.

De wandelgroep splitst op om een kleine zwerftocht door het station te maken. Behalve de klok geven het plafond met de sterrenbeelden (regelmatig als decor gebruikt voor de film), de enorme glas-in-lood ramen gemaakt door Tiffany en enorme trappen de bezoeker genoeg te zien om een tijd op het station door te brengen.

In het station is een hele verzameling winkels te vinden om wat te eten of drinken te kopen. Na een uitgebreid rondje door het station, verzamelt de groep zich bij de klok en is het tijd om buiten de wandeling voort te zetten. Heb je genoeg tijd, vergeet dan niet een bezoekje aan ‘the Whispering gallery’ te brengen.

Algemeen oordeel van de groep: in een bezoek aan New York mag Grand Central niet op het lijstje ontbreken.

Ps. Dit is een korte etappe van een langere wandeling. Wil je de wandeling in een ruk maken, dan vind je hier de route.

Facebooktwitter