Parijs

Afstand: 6 kilometer

Waar: Parijs (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door Parijs. Vanaf de Champs Elysees, via het Louvre, langs de Seine en Pont Neuf naar Centre Pompidou.

DSCF2181

De middagwandeling begint op de Champs Elysees. Als we snel zijn kunnen we op de vluchtheuvel een foto met uitzicht op de Arc de Triomphe maken, honderdtachtig graden draaien en een foto van het reuzenrad op de het Place de la Concorde maken. Gelukkig staat het stoplicht lang genoeg op groen een een paar foto’s te schieten (of zoals een belgische dame naast ons opmerkt “nog even een paar foto’s trekken”). Met de rug naar de Arc de Triomphe lopen we in de richting van het Louvre.

Bij Place de la Concorde is het nog wel een kunst om veilig over te steken. Onder het reuzenrad maken we de doorsteek naar “Jardins de Tuileries”. Voor een dag in februari is het best mooi weer en zijn in de tuinen bijna alle stoelen rond de vijvers bezet.

Aan het eind van de tuinen moeten we kiezen;  wel of niet het Louvre bezoeken. omdat het vandaag mooi wandelweer is besluiten we dat Mona Lisa vast nog een paar jaar blijft glimlachen. Net voor de glazen piramide staan we rechtsaf en wandelen verder in de richting van de Seine.

Als snel is er een trap bevonden, waarmee we op de promenade direct langs de Seine uitkomen. We gaan linksaf in de richting van Pont Neuf. Vlak bij de brug nemen we de trap weer naar boven, zodat we via de brug de rivier over kunnen steken. We slingeren nog een paar straten door en bereiken dan toch het plein voor de Notre Dame.

DSCF2189

Vanaf de Notre Dame gaat onze wandeling verder in de richting van Centre Pompidou. Maar eerst tijd voor een korte pauze. We vinden als snel een plekje in een van de cafétjes in de buurt. De huisgemaakte frambozentaart klinkt goed, dus gaan we die maar proberen.

DSCF2195

Toegegeven, op de foto lijkt de taart geen “instagrammable food” maar de smaak was meer dan prima. Met de voeten uitgerust en weer genoeg energie voor het laatste slenterstukje door de stad, doen we de jas weer aan en zijn we klaar om te vertrekken.

We steken weer de Seine over en komen langs “la tour Saint Jacques” een mooie hoge toren. Jammer genoeg is de toren alleen in de zomer te beklimmen, dus zit er vandaag niets anders op dan een rondje door het kleine park te maken.  Na het rondje door het park maken we nog een paar slingerbewegingen door de smalle straten en bereiken dan toch Centre Pompidou, het eindpunt van onze middagwandeling.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑