Afstand: 6 kilometer

Waar: Parijs (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling in Parijs, inclusief de beklimming van de Eiffeltoren. Langs Hotel des Invalides, Museum Rodin en als laatste een oversteek van Pont d’Alexander. Tijdens de hele wandeling hebben we de Eiffeltoren in zicht.

DSCF2125

Vandaag staat de ontbijttafel in Parijs. Er is dus een onuitputtelijke lijst van wandelmogelijkheden voor vandaag. Een bezoek aan de Eiffeltoren staat op het verlanglijstje van alle wandelaars dus besluiten we de wandeling in ieder geval langs dit markante bouwwerk te laten gaan en van daar maar verder te zien.

We nemen de metro naar de halte Trocadéro. Vanaf het Palais de Chaillot hebben we een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Op ons gemak wandelen we de trappen af richting  de Seine.  Als we onder de toren staan, is er even groepsoverleg. Gaan we helemaal naar de top van de toren? Omdat het geen hoogseizoen is staat er geen rij bij de kassa (dat schijnt wel anders te kunnen zijn gezien alle slingerbewegingen die we eerst moeten maken om bij de kassa te komen. We hebben besluiten om de trap naar boven te nemen. Vol goede moed gaan we tellen maar bij de eerste draai in de trap zijn we de tel al kwijt (volgens Wikipedia zijn het 360 treden naar de eerste verdieping). Afgezien van de tel kwijt raken weten we de eerste verdieping zonder problemen te bereiken. We maken een rondje over de eerste verdieping. Een mooi uitzicht op de verschillende herkenningspunten van de stad. We merken wel dat er toch meer wind blijkt te staan dan op de begane grond gedacht.

Na een mooi vlak rondje besluiten we aan het volgende deel van de klim te beginnen. Tellen doen we maar even niet (Wikipedia weet het antwoord toch al: 359 treden naar de volgende verdieping). Vanaf de tweede verdieping is het uitzicht weer anders op de stad  en hier blijkt er inderdaad een straf windje te staan. Nu we hier toch zijn besluiten we de klim helemaal naar de derde verdieping te maken. Volgens de informatie moet het een makkie zijn, 0 treden maar wel een verplichte lift.

Boven is de wind goed te voelen maar we zijn stoer genoeg om een rondje op de hoogste rondgang te maken. Inclusief een paar foto’s. De route naar beneden is hetzelfde en alle 719 treden zijn een makkie.

DSCF2141

Vanaf de Eiffeltoren lopen we in de richting van Hotel des Invalides en verder naar het Museum Rodin, inclusief een kort bezoek aan de Denker.

Het laatste gedeelte van de wandeling gaat in het zonnetje in de richting van Pont d’Alexander. Nu het zonnetje achter de grijze wolken vandaan gekomen is staan de beelden te glimmen in het daglicht. We steken nog een keer de Seine over. Aan de andere kant van brug beëindigen we de wandeling van vanmorgen. Vanaf de brug is de Eiffeltoren nog steeds te zien.

DSCF2154

Ps. Museum Rodin is een van mijn favoriete musea in Parijs. Overzichtelijk van omvang en met geweldige beelden. Mocht je een museum willen bezoek, Petit Palais, is vrij toegankelijk. Zie voor meer informatie de website. Petit Palais is te vinden aan het eind van deze wandeling.

DSCF2158

Facebooktwitter