Afstand: 3 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een sneeuwschoenenwandeling over een aangelegde sneeuwweg in Alpe d’Huez.

Wisselvallig weer en snel veranderend zicht helpen bij het maken van de keuze voor de wandelroute van vandaag. Het wordt de veilige optie van de aangelegde sneeuwweg. Het is een breed pad vanaf  ‘La Grande Sure’ naar de ‘Signal de Villard’, zelfs als het zicht onverwacht slecht wordt, is de route niet te missen.

Vol goede moed worden sneeuwschoenen ondergebonden om op pad te gaan. Na een klein klimmetje gaat het steil naar beneden. De bovenbenen tekenen even protest aan. Dan blijkt maar weer dat dalen soms net zo zwaar wandelen is als klimmen.

Op de strak aangeveegde baan worden de meters in een redelijk tempo afgewerkt. Net voor het keerpunt van de wandeling is er nog een klein klimmetje. Bij de zendmast is het even zoeken naar een een vlak punt. Met de sneeuwschoenen aan blijk je iets meer vierkante meters nodig te hebben om stabiel te staan en een foto te kunnen maken.

Na het fotomoment worden de schoenen gedraaid en wordt de blik op het eindpunt gericht. Ondanks het feit dat dezelfde route terug wordt gewandeld is het uitzicht toch heel anders.

Met de afdaling in de eerste kilometer en het feit dat dezelfde weg terug gevolgd wordt, zit het venijn in de staart van de wandeling. De steile klim is duidelijk te voelen in de kuiten en met een paar extra ingelaste adempauzes wordt de wandeling van vandaag afgerond. Geen indrukwekkende afstand, maar wel fijn gewandeld.

Ps. de wandeling is ook in de zomer op de wandelschoenen te maken. Onderweg geen terras voor een koffiepauze maar een goede optie is het terras aan het eind van de wandeling.

Facebooktwitter