Afstand: 3 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een sneeuwschoenenwandeling van Alpe d’Huez naar Villard Reculas.

Eenmaal aan het eind van de lift met een zicht van minder dan twintig meter is er even overleg in de wandelgroep. De opties worden kort besproken, en één ding is wel duidelijk, voor het oorspronkelijke plan is te weinig zicht om de wandeling veilig te kunnen maken. Er wordt besloten voor plan B te gaan en een bekende weg te kiezen. Besloten wordt om, nu er nagenoeg geen skiërs zijn, via de piste terug naar het dorp te wandelen.

Eenmaal onderweg, blijkt dat ook deze route niet zonder uitdagingen is, nu blijkt dat in veel gevallen de pistemarkeerders slecht te zien zijn. De mist maakt het daarnaast lastig om de andere oriëntatiepunten te herkennen.

De wandeling gaat in een easy-going tempo bergaf. De sneeuwschoenen geven in de verse sneeuw genoeg grip om in bijna een rechte streep de piste af te wandelen. Het is met het beperkte zicht vooral een uitdaging om de route vast te houden.

Met de sleeplift aan de linkerhand wandelt de groep geconcentreerd door de mist naar beneden.

Het eindpunt van de wandeling ligt op het terras van ‘La Bergerie’. Tijd om de sneeuwschoenen los te maken, de sneeuw af te kloppen, en naar binnen te gaan om warm te worden bij de open haard. Inclusief traktatie.

Ps. het slechte weer leverde alleen slechte foto’s op. Gelukkig was er nog tijd om later op de dag foto’s te maken.

Facebooktwitter