Afstand: 8 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de bossen van Hattem, met de finish op het terras van Herberg Molecaten.

Na de wandelingen op hoogte in de Alpen, vandaag weer een wandeling op (bijna) zeeniveau. De uitgetekende route start bij Herberg Molecaten. Vanaf de parkeerplaats wordt het bospad gekozen richting ‘de Vuursteenberg‘. Met een klim naar zesentwintig meter boven NAP is het niet helemaal een Alpenwandeling, maar  toch een klimmetje dat even in de kuiten te voelen is.

Na de omtrekkende beweging maakt de wandeling weer de oversteek naar ‘Landgoed Molecaten’. De verschillende smalle en brede bospaden slingeren door het bos in de richting van de ‘Leemkule’.

Over nog meer bospaden (en langs een gesneuveld toegangshek) wandelt de zondagmiddagwandelgroep weer in de richting van het startpunt. Langs de ‘mariaboom’ (deze boom staat al meer dan vierhonderd jaar standvastig in het bos) en een paar sprengen komt het eindpunt met rasse schreden dichterbij.

Nog even de benen in een iets hogere versnelling om de met de laatste kilometers het gemiddelde tempo omhoog te krikken.

Algemeen oordeel van de groep: misschien niet de wandeling met de meest uitdagende wandelpaden maar zeker een prima rondje om de benen los te lopen en de koffie op het terras is een fijne afsluiting van het rondje.

Ps. Herberg Molecaten is het start- (en eindpunt) van verschillende wandelingen. Deze zijn te combineren tot een lange wandeldag.

Facebooktwitter