Afstand: 4 kilometer

Waar: Wapenveld (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: korte wandeling in Wapenveld. Het is de eerst wandeling uit de serie ‘vijf dagen – zes provincies’. In Gelderland het spits afgebeten. Vanuit het centrum langs de molen, het kanaal en door het kloosterbos. Vanaf de dijk is een andere provincie al te zien. Geen lange wandeling, maar wel een goed begin.

P1010072

Als aftrap voor de wandelweek ‘vijf dagen – zes provincies’ een korte wandeling gemaakt vanuit het centrum van Wapenveld. Vanuit het centrum is de molen makkelijk bereikbaar. Vandaag is er te weinig wind, dus de molen is niet in bedrijf. We volgen eerst een stukje van het ‘kloosterpad’. Deze wandeling gaat door het bos aan de andere kant van het Apeldoorns kanaal. Het bos hoorde vroeger bij het klooster. Het klooster is al lang weg, het bos staat er nog in weer en wind (en op dagen net als vandaag, zomers warm).

Eenmaal door het bos geslingerd wandelen we de dijk op en verlaten we het ‘kloosterpad’. In de bocht een foto gemaakt van een bijzonder rijksmonument: de dijkstoel. Voor een veilig gevoel: in geval van hoog water, binnen liggen de zandzakken klaar.

 

 

P1010074

Vanaf de dijk gaat de wandeling terug in de richting van Wapenveld. Nog een paar omtrekkende bewegingen voor het centrum weer wordt bereikt.

 

P1010080

Al met al niet de meest indrukwekkende wandeling maar een prima ‘rondje-om-de-kerk’.

Ps. voor de komende dag staan nog wandelingen in o.a. Friesland en Overijssel op het programma.

Facebooktwitter