Afstand: 11 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Niet de meest bijzondere wandeling. Het eerste deel door het bos is nog te doen. Eenmaal buiten het bos is het niet een bijzonder mooie wandelomgeving. Bijzonder is wel het kleine stukje aan de andere kant van de dijk. Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar. De wandeling is een van de klompenpaden.

DSCF2062

Ondanks dat het weer niet erg uitnodigend is voor een wandelrondje, toch maar even de wandelschoenen en regenjas aangetrokken. Tijd om een frisse (en zoals later blijkt, een natte neus te halen). Vandaag gaan we het pas geopende “Assenradepad” wandelen. Het  officiële startpunt van de wandeling is “Herberg Molecaten”. Het informatiebord belooft een afwisselende wandeling door bos, langs spoor en door het veld.

Het eerste gedeelte van de wandeling volgt een paar bospaden in de buurt van het startpunt, inclusief een klein klimmetje. Het weer is wat mistroostig en zelfs in het bos is het behoorlijk nat.

Na een paar kilometer steekt de route de doorgaande weg over en gaat het tweede deel van de wandeling verder over de verharde weg. Hier komen we een van de bijzonderheden van de wandeling tegen: een stile. Die kom je in Nederland niet vaak tegen. Een andere bijzonderheid is het bord naast de stile: verboden voor honden. Toch jammer dat je pas halverwege tot de ontdekking komt dat de hond niet het hele rondje mee mag lopen. Gelukkig hebben wij geen hond bij ons en kunnen we de route blijven volgen.

DSCF2068

De route slingert verder via het fietspad in de richting van de IJssel. We gaan de rode brug niet over, maar slaan af in de richting van Hattem. Hier komen we de laatste verrassing van de wandeling tegen. Waar we dachten gewoon de verharde weg onderlangs de dijk te kunnen blijven volgen, wijzen de bordje in de richting naar de andere kant van de dijk. We steken de weg over en vervolgen de route aan de andere kant van de dijk.

DSCF2070

Gelukkig is er geen hoog water en kunnen we via het gras verder lopen. Al gauw blijkt dat de waterdichte schoenen vandaag geen overbodige luxe zijn. We lopen soppend door het veld. Uitkijken om niet uit te glijden en in de sloot te raken. Het beetje ijs dat er nog in de sloot ligt is ongetwijfeld veel te dun om niet door heen te zakken.

Bij de volgende oversteek gaat de route weer terug naar de verharde weg langs de dijk naar het centrum van Hattem. Nog even langs de molen en de gracht. We besluiten met het eindpunt op steenworp afstand om de route de laten voor wat die is, en via de korte weg terug naar het beginpunt te wandelen.

Nog even een klein discussiepunt: wel of geen koffie drinken bij de herberg. Gezien de modderige broek en schoenen besluiten we de koffie tot een volgende wandeling te laten wachten.

Ps. wanneer er hoog water is, kan de route niet via het onverharde pad onderlangs de dijk niet worden gevolgd. Het rondje kan dan afgemaakt worden door gewoon de verharde weg te blijven volgen in de richting van Hattem.

Facebooktwitter