Afstand: 12 kilometer

Waar: Zutphen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Meijerinkpad 1, 7207 AD Zutphen

Samengevat: Een rondje over het klompenpad ‘Leestensche broekpad’ net buiten Zutphen. Inclusief een rondje over ‘Landgoed Hackfort’.

Beoordeling: 6,5

Het opstappunt voor de wandeling van vanmiddag is de parkeerplaats van FC Zutphen. Met de gps-route van de site gedownload, gaat de wandelgroep vol goede moed op pad. Vanaf de parkeerplaats trekt de route via het fietspad en de weg in de richting van het bos en wordt de verharde weg geruild voor een brede zandweg. Bij het bord van het ‘Landgoed Hackfort’ slaat de route rechtsaf het landgoed op. Bij het tweede bruggetje ontstaat er een kleine discussie. De gps-route geeft aan dat het pad aan de linkerhand gevolgd moet worden. Slechts met heel veel voorstellingsvermogen is er in het groen een wandelpad te zien. Het ontbreken van een ‘klompenpadbordje’ helpt ook niet echt.

Blijkbaar is dit niet een veel gebruikte route. Maar wanneer de groep onverwachts voor een dicht hek tot stilstand komt, zit er niets anders op dan terug te wandelen tot het punt waar de discussie gevoerd is. Omdat er niet veel andere keus is, steekt de wandelgroep nog een bruggetje over en volgt iets wat op een bospad lijkt door het groen.

Na weer een stukje asfalt geeft is er toch weer een ‘klompenpadbordje’ inclusief een pijltje voor links af. Wandelend langs het water met een wijds uitzicht over de velden, tikken de kilometers langzaam weg. Ondertussen wordt duidelijk dat de route die van de website op de gps is gedownload niet de bordjes volgt maar de binnenbocht zou willen nemen en daarbij even geen rekening hield met een dicht hek.

Het is even uitkijken bij het oversteken van de weg waarna de route nog een stukje het water volgt. Met Zutphen weer in zicht verlaat de route het pad door het gras en volgt weer het asfalt.

Het asfalt wordt nog twee keer onderbroken met een stukje over een zandpad voor de vlaggen van het sportcomplex weer te zien zijn en de finish niet ver meer is.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: te veel asfalt en lange rechte stukken. Het gedeelte over ‘Landgoed Hackfort’ en langs het water is een mooi deel van de route, de rest is niet echt een boeiende wandeling. Maar wandelen in de voorjaarszon is altijd een fijne besteding van een vrije middag.

Ps. onderweg geen terras voor een pauze, koffie of gebak. De route die hierboven te downloaden is, is gecorrigeerd voor het doodlopende pad.

Facebooktwitter