Afstand: 7 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende (zondagmorgen)wandeling, via bos, langs de Bolletje-fabriek en nog meer bos.

DSCF2032

Vannacht is er een beetjes sneeuw gevallen, en met een nu nog wat waterig zonnetje, een goede reden om de wandelschoenen aan te trekken. We beginnen de wandeling van vanmorgen net buiten Heerde. Het eerste stukje lopen we vooral in de schaduw van de bomen, nog best een beetje fris. Eenmaal  op de weg, in het zonnetje, voelt het gelijk waarom en bedenken we dat het meenemen van de zonnebril nog niet eens zo’n gek idee was.

Net bij de rotonde is de verbazing van de dag. Vannacht verse sneeuw gevallen (toegegeven, wel een beetje weinig, maar toch) maar de narcissen staan hier al te bloeien. Zou iemand ze kunnen vertellen dat het nog maar 17 januari is? Veel te vroeg voor bloeiende narcissen.

Na het maken van een paar foto’s wandelen we verder in de richting van het centrum van Heerde. Een klein beetje nostalgie. Wie herinnert zich nog de beschuitbussen van “Arks”?  Tegenwoordig worden hier de koekjes en pepernoten van “Bolletje” gebakken.

DSCF2040

Tegenover de fabriek steken we een smal pad in (onderdeel van een “Klompenpad”)  en lopen het bos weer in. Het is hier even goed uitkijken. De grond is behoorlijk omgeploegd en door de vorst van afgelopen nacht hard bevroren. Met rare randjes als gevolg. De zon en het dunne laagje sneeuw zorgen vandaag voor bijzondere plaatjes.

DSCF2044

Vandaag is het volgen van de route wat te lang. We besluiten weer richting het beginpunt te gaan en het pad voor een andere wandeling te laten liggen. Eenmaal op het fietspad aangekomen, uit de beschutting van de bomen, is het toch een stuk frisser dan gedacht. Vooral met de toch wel stevige wind vol in het gezicht. Even doorstappen dus. Het stukje over het fietspad is niet het mooiste gedeelte van de wandeling. We maken dan ook maar weer de oversteek naar de andere kant van de doorgaande weg en lopen het bos weer in. Hier maken we nog een paar rondtrekkende bewegingen maar komen dan toch lekker uitgewaaid weer bij het beginpunt van de wandeling. Tijd voor koffie (zonder gebak).

Ps. onderweg is er geen gelegenheid voor koffie. Natuurlijk kun je wel vanaf de Bolletjefabriek doorlopen naar het centrum van Heerde.

Facebooktwitter