Afstand: 11 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de parkeerplaats bij vakantiepark “de Leemkule” via de uiterwaarden naar het centrum van Hattem (en weer terug). Vandaag was het weer de grootste uitdaging.

DSCF2003

Met het weer wil de afgelopen dagen nog niet echt besluiten wat het is, winter of toch nog steeds herfst. We besluiten vandaag het erop te wagen en een rondje langs de velden te maken. We beginnen op de parkeerplaats.

Het lukt zelfs de zon om even door de wolken te breken en ons een blik op een blauwe lucht te laten werpen. Maar net zo snel als de zon door de wolken is gebroken, hebben de wolken ook de lucht weer dicht getrokken tot een grijze massa.  We volgen het wandelpad aan de andere kant van het kanaal verder. Nog een paar foto’s gemaakt. En aan het verkeersbod een tegoedbon voor de plaatselijke kapper gevonden (wel een half jaar te laat, maar toch, als je whair maar goed zit).

In de uiterwaarden moeten we nog een bruggetje oversteken. Een paar maanden geleden was het een wat wiebelige brug. Blijkbaar is er de afgelopen maanden een kleine renovatie uitgevoerd en is de brug vernieuwd. Even een foto van gemaakt. En hoewel het erop lijkt dat deze brug naar nergens gaat, is er toch echt aan het eind van de brug een wandelpad in de richting van Hattem.  DSCF2018

Eenmaal de brug overgestoken krijgen we de wind vol in het gezicht. Blijkt er toch behoorlijk wat meer wind te  staan dan we in het bos hadden gedacht. En zo vol in het gezicht voelt het direct een stuk kouder. Even stevig doorstappen dus. De serie waterhoentjes die langs komt peddelen, heeft de wind vol in de rug mee.

 

DSCF2019

Eenmaal binnen de stadsmuren gaat de gevoelstemperatuur weer een tiental graden omhoog. Even bij de kapper langs geweest zodat de bon het (ronde) archief opgeborgen kan worden. De route gaat door de binnenstad verder in de richting van het bos. Ondertussen gaat het sneeuwen, en begint het toch eindelijk op iets van winter te lijken.

Even schuilen en dan toch maar weer verder om het rondje van vandaag af te maken.De fiets halen we we bij de parkeerplaats op. In de boom zijn een paar boomklevers druk in de weer. Nog geprobeerd de vogels op de gevoelige plaat vast te leggen, maar dan zijn ze toch opeens weer gevlogen. Achteraf blijft dat ze op de foto toch iets minder goed te zien.

Ps. Mocht je toch op zoek gaan naar de vogels in de boom, er zitten er twee.

Facebooktwitter