Afstand: 4 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: deel 1 en deel 2 hier beschikbaar.

Samengevat: Een korte nieuwjaarsdag wandeling van Alpe d’Huez naar het restaurant op de piste (en terug). Mooi weer, klim is goed te doen. Grootste uitdaging is het bruggetje.

DSCF1974

Vanmorgen begint de dag met een mooi uitzicht. Zon op de bergen aan de overkant van de vallei en een donzig wit wolkendek eronder.

Omdat het nieuwjaarsdag is besluiten we een vandaag een korte wandeling in de zon te maken. Een prima dag voor een pizza in de zon. We nemen de lift vanuit Villard Reculas richting Alpe d’Huez (ondertussen zijn de meeste wolken al opgetrokken, er zijn een paar flarden blijven hangen,  vanuit de lift een paar foto’s gemaakt voordat we gaan wandelen).

Vanaf de ski-school gaan we in de richting van de wandelpaden. Het pad loopt  geleidelijk omhoog, dus niet te zwaar voor de benen. We besluiten de bocht af te snijden en een paar hoogtemeters te maken en volgen het pad door het veld. We komen uit op het pad voor de langlaufers. Minder geschikt voor een wandelaar. We maken  nog even een foto van ‘Fontain du Poutran’ (volgens het bordje komt er geen drinkwater uit de bron) voordat we voetstappen door de sneeuw verder naar boven volgen.

DSCF1981

Het grote voordeel van wandelen in de sneeuw is dat de wandelpaden goed te herkennen zijn. Het pad maakt gestaag een aantal hoogtemeters. Het pad wordt onderbroken door een bijzonder (gammel) bruggetje. We gokken het er op en maken de oversteek (gelukkig hangt de brug niet boven een meters diep ravijn, dus het gevaar is te overzien).

DSCF1985

Nog een paar meters klimmen en we bereiken het restaurant. Zo midden op de dag zijn zo’n beetje alle tafels bezet. Het is een bijzonder systeem van serveren dat hier gehanteerd wordt. Het motto hier is waarschijnlijk ‘geduld’ maar dat moet lukken zo in de zonneschijn.

Na de lunch nemen we de korte weg terug. Met de zon op het gezicht is het prima wandelweer. Ruim binnen het half uur zijn we bij het beginpunt van de wandeling en nemen we de lift terug naar huis.

Ps. het eten bij ‘La Plage des Neiges’ is prima, je moet wel geduld hebben. Het kan bijna een uur duren voordat je kunt bestellen. Deel 1 van de gpx-bestanden bevat de route naar boven, deel 2 de route naar beneden. Kan natuurlijk ook in andere volgorde gelopen worden.

Facebooktwitter