Afstand: 15 kilometer

Waar: Hillegom (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Parallelweg 1, Hillegom

Samengevat: Vanaf station Hillegom een wandeling richting de ‘Keukenhof’, langs de bollenvelden. Met een slinger over ‘landgoed Keukenhof’ en nog meer bollenvelden terug naar Hillegom.

Beoordeling: 7

Met het bollenseizoen net van start, staat er vandaag een rondje langs de bollenvelden op het wandelprogramma. De parkeerplaats heeft op de vroege zaterdagmorgen ruimte over om de auto te parkeren en de wandelschoenen aan te trekken. Door de bebouwde kom van Hillegom wandelt de groep in de richting van de ‘Keukenhof’. Even zwaaien naar de tulpensnijders en uitkijken voor de wagen met een hele verzameling tulpen, klaar voor de veiling.

Met de molen op de achtergrond en een van de weinige rode tulpenvelden die al in volle bloei staan, maakt de wandelgroep een omtrekkende beweging langs een hele verzameling van bollenvelden. De meeste zijn nog behoorlijk groen, maar hier en daar is er al kleur te zien.

Bij de ingang van de Keukenhof is het even uitkijken om zonder botsingen tussen de overstekende keukenhofbezoekers  door te slingeren. Bij de ingang van ‘Landgoed Keukenhof’ staan geen rijen dus kan er zonder wachten en toegangskaartje het hek geopend worden voor een rondje over het landgoed.

Via het laarzenpad wandelt de groep, hier en daar met een elegante sprong over een modderpoel heen, in de richting van Halfweg. Nog meer asfalt voor de route rechtsaf slaat en een stukje van het ‘Boerenlandpad’ volgt (het is even opletten wanneer er met de blik-op-oneindig wordt gewandeld. Het bordje dat het pad markeert staat wat verdekt opgesteld).

Met Hillegom niet ver meer weg, last de groep een korte cateringpauze in bij een kleine onderneemster die langs de weg limonade en koekjes verkoopt. Na een verfrissend bekertje ice tea en een chocoladekoekje wordt soepel de laatste kilometer afgelegd.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: net iets te vroeg in het seizoen om de tulpen vol in bloei te zien. Daarnaast gaat de wandeling veel over verharde wegen. Afgezien de slinger over het landgoed, niet het mooiste decor. Voordeel is wel het open veld. De zon kan ongehinderd op het gezicht schijnen.

Ps. voor wie veel bloeiende tulpen en meer wil zien, kan de route onderbreken voor een rondje over de ‘Keukenhof’.

Facebooktwitter