Afstand: 6 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit Alpe d’Huez, via de zendmast (Signal du Villard) naar Villard Reculas. De route volgt vanaf de zendmast een alternatief pad en komt uit bij het begin van de sleeplift ‘Petit Prince’. Vanaf hier via de bergweg verder naar La Bergerie voor een verlate lunch. Niet de langste wandeling maar met alle sneeuw op de weg inspannend genoeg. In de zomer zal het wellicht eenvoudiger wandelen zijn.

DSCF1939

Vandaag ziet het er veel minder stralend uit dan de afgelopen dagen. We hebben een wandeling op hoogte gepland maar eenmaal op 2100 meter hoogte aangekomen zit het potdicht. Na overleg wordt voor een veiligere route gekozen, beginnen in Alpe d’Huez en via het pad “Grande Sure’ in de richting van huis. We gaan weer met de lift naar beneden en starten de wandeling vlak bij het kantoor van ‘Ecole de  ski’. De afgelopen nacht heeft het een klein beetje gesneeuwd, dus het wandelpad is goed te zien (er ligt net iets meer sneeuw op het pad, in plaats van de broodkruimels volgen we de sneeuw). De mist maakt de wereld een stuk kleiner. Soms is het lastig om te herkennen waar we zijn. Maar het pad volgend gaan we in ieder geval de goede kant op.

DSCF1940

Zo nu en dan lijkt het of de wolken toch op zullen trekken en de wereld iets groter wordt. Maar net zo snel zakt de lucht ook weer dicht en kunnen we niet veel van de omgeving zien vandaag.

Het pad gaat gestaag omhoog en na twee eenzame bankjes bereiken we het hoogste punt van de wandeling van vandaag. Even tijd om op te kijken hoe we verder willen gaan. Voor ons ligt het pad naar beneden dat we eerder deze week al hebben gelopen. Iets terug is door de sneeuw nu ook het pad van de ‘Souveraines’ te zien. We besluiten voor de onbekende route te kiezen.

DSCF1950

Het eerste deel van het pad is goed te zien (inclusief het spoor van een vorige wandelaar). Maar omdat niet overal meer sneeuw ligt is het op stukken ook weer even goed kijken waar het pad verder loopt. Maar door de bergwand aan de rechterhand te houden en altijd in dalende lijn te blijven lopen, vinden we steeds de voetsporen weer terug.

Uiteindelijk komen we bij de piste die naar Villard gaat uit. Vanaf hier is het simpel, gewoond de bordjes van de piste blijven volgen en omdat door gebrek aan sneeuw de piste gesloten is komen er geen skiërs langs suizen.

Nog een haarspeldbocht en een recht stuk pad en dan komt het dorp, zelfs op een dag met beperkt zicht, weer in beeld. We zijn er bijna. Nog een paar laatste bochten (of via de piste recht op het doel af) en we hebben het eindpunt bereikt.

Ps. de wandeling kan ook gecombineerd worden met andere wandelingen om een langere wandeling te maken of een rondwandeling. Hou het weer goed in de gaten. Het kan zo omslaan.

Facebooktwitter