Afstand: 7 kilometer

Waar: Apeldoorn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats Koninklijk park,  Apeldoorn

Samengevat: In april en mei is het park rond ‘Het oude Loo’ open voor wandelaars. Een rondje langs het slot en door het paleispark.

Beoordeling: 7,5

Met de zon al in een dalende lijn is er nog even tijd voor een rondje door het bos. Twee maanden van het jaar is het park rond het oude jachtslot open voor wandelaars dus begin april een goede reden om het rondje door dit gedeelte van het bos te maken. Vanaf de parkeerplaats en langs de kaartlezer trekt de route over brede bospaden in de richting van de gracht rond het slot.

Aan het begin van de lente laat het groen aan de bomen nog even op zicht wachten, maar het decor is er niet minder om. Na een omtrekkende beweging langs de gracht van het rijksmonument trekt de wandeling naar de vijver en langs het paviljoen.

Na de aangelegde wandelpaden van het park steekt de wandeling in het bos de bospaden op. In dit gedeelte zijn de paden behoorlijk aangelegd. De route volgt een paar sprengen en steekt diverse bruggetjes over. Afgezien van voorbij fladderende meesjes en hoogovervliegende spechten is het rustig in het bos zo net voor sluitingstijd.

Bij het koepeltje is het tijd om weer in de richting van de parkeerplaats te wandelen. Er zijn genoeg wandelpaden om uit te kiezen, maar met minder dan een uur voor sluitingstijd wordt gekozen voor een korte doorsteek.

Met een klein sprintje aan het eind van de wandeling wordt de parkeerplaats net voor het sluiten van de hekken bereikt. Algemeen oordeel van de wandelgroep is dat het rondje door het bos inclusief uitzicht op het jachtslot een prima bestemming is voor een wandeling.

Ps. onderweg is er geen terras voor koffie of thee.

Facebooktwitter