Huez

Afstand: 4 kilometer

Waar: Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: De kerk in Huez is het startpunt van de wandeling naar Villard Reculas. Het eerste gedeelte van de wandeling volgt het wandelpad. Halverwege de wandeling komt het wandelpad op de verharde weg.

DSCF1821

Rekening houdend met de veranderde weersomstandigheden (en de wat vermoeide voeten), besluiten we de wandeling van vanmiddag wat in te korten. Vanaf de pistes in Alpe d’Huez nemen we de lift (inclusief, tot grote hilariteit, de stokoude ‘eitjes’. Niet te geloven dat deze liften zijn gemaakt om 4 personen per bakje te vervoeren. Waarschijnlijk ontworpen met de gedachte dat er veel makke skiërs in een bakje gaan) naar Huez.

Het startpunt voor de wandeling verleggen we daarmee naar het centrum van Huez. Vanaf het centrum besluiten we het eerste gedeelte van de wandeling over het wandelpad te wandelen. Dit zandpad loopt via de bergwei hiermee voorkomen we dat we de hele weg over het asfalt lopen.

Nog voor we Huez verlaten is er al een moment van discussie. Loopt het pad via de speeltuin of toch via het pad dat door de tuin van een woning lijkt te gaan.

We proberen eerste de speeltuin. Bij het heb lopen we jammergenoeg toch vast. Er zit dus niet anders op om om te draaien en het andere pad nemen. De rest van de wandeling is het pad duidelijk aangegeven. Na het verlaten van het dorp gaat het pad behoorlijk steil om hoog. Even het beste beentje voorzetten dus (de inspanning van de ochtendwandeling zijn nog een beetje te voelen).

DSCF1823

Na een mooie klim komen we bij L’Oratoire uit. Maria kijkt hier geduldig over het dal uit. Hier kunnen we kiezen, nog een paar meter naar boven klimmen en de weg volgen, of het zandpad nog een stukje verder volgen.

We kiezen voor het zandpad. Het pad gaat tussen de bomen door, maar hier en daar is er ook een doorkijk het dal in. De auto’s op de rotonde lijken maar rond te blijven rijden. Bij de volgende scherpe bocht maken we toch de klim naar de verharde weg om wat sneller te kunnen lopen. De eerste regendruppels zijn ondertussen al gevallen (een heel verschil met de strak blauwe lucht aan het begin van de ochtendwandeling).

In de bocht kijken we nog even in de richting van Huez. In de verte is goed te zien hoe groot de weersverschillen in de bergen kunnen zijn. Wij staan in de miezerregen, terwijl de bergtoppen in de verte nog in de zon liggen.

DSCF1826

We zetten nog nog even de pas erin voor het laatste stukje van de wandeling. Zin in warme thee.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met andere wandelingen om zo een langere wandeling te maken of een rondje.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑