Afstand: 28 kilometer

Waar: Geldermalsen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Deilseweg 7, 4191 NX Geldermalsen

Samengevat: Een wandeling uit de verzameling van de Bloesemtocht. De beloofde 25 km werden er 28. Bloesem, dijken, tijdelijke bruggen, limonadeverkopers en heel veel wandelaars (32.860 stuks) zijn de thema’s van de dag. Let op: omdat de route over tijdelijke bruggen gaat, is de wandeling niet op andere dagen te maken.

Beoordeling: 8

Vroeg aanwezig om aan te sluiten in de lange rij van deelnemers aan de 26e editie van de Bloesemtocht. Na het laten scannen van het startbewijs kan echt aan de route van 25 kilometer worden begonnen. Het is gelijk al filevorming en bij het oversteken van de eerste, tijdelijke brug is het even inschuiven.

Tussen de bloeiende fruitbomen door gaat het in een rechte lijn naar de dijk. Met uitzicht op de Linge en ontelbaar veel fruitbomen die vol in de bloei staan gaat het in een gestaag tempo voort. Het eerste terras (en de koffie met vlaai die er verkocht wordt) wordt overgeslagen. Bij de pontonbrug wordt de Linge nog een keer overgestoken en met de molen ‘de vlinder‘ in zicht worden de kilometers in een gestaag tempo afgehandeld.

Tijdens de hele wandeling blijft het filewandelen. Het voordeel is dat je niet op de kaart hoeft te kijken en alleen bij de splitsing van de afstanden even moet opletten dat je op de juiste route blijft. Dit geeft de wandelaar vandaag alle tijd om van het uitzicht en het zonnetje te genieten. Bij een van de terrasjes is het na twaalf kilometer tijd om een koffiepauze in te lassen. De  koffie en vulkoek gaan er de onder begeleidende noten van het muziekkorps soepel in en dan kan er weer verder gewandeld worden. Na nog meer doorkijkjes op de Linge en de fruitbomen wordt Rumpt bereikt.

Even een klein beetje keuzestress, wel of niet een theepauze inlassen bij de ‘Theetuin’. De kans op appeltaart geeft de doorslag; het wordt een pauze op het terras waar een hele verzameling verschillende stoelen, inclusief twee zonnebedden, staan te wachten. ‘Niets meer aan doen dan koffie en taart te bestellen’,

Na na en uitgebreide pauze is het tijd om de route weer op te pikken en de laatste kilometers te wandelen. Met de teller al op 25 kilometer is er nog steeds geen zicht op de finishlijn. Nog even doorbikkelen, maar dan komt het eindpunt dan toch in zicht. De vermoeide voeten krijgen een beetje welverdiende rust op het terras.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: het weer heeft zeker bijgedragen, maar het was een afwisselende wandeling. De hoogtepunten waar talrijk, maar ‘koffie met appelcake op een ligbed in de zon op het gras van het theehuis in Rumpt’ wint de Oscar.

 

 

Facebooktwitter