Afstand: 7 kilometer

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf het centrum van Alpe d’Huez naar Villard Reculas gewandeld. Het gedeelte naar Huez volgen we de piste. Dit is prima te doen, maar tegen de tijd dat we Huez bereiken, zitten de tenen behoorlijk tegen de neus van de schoenen geklemd. Het tweede gedeelte van de wandeling volgt de bergweg.

 

DSCF1735

Na een ochtendwandeling in het ski-gebied, besloten om terug naar Villard Reculas te lopen in plaats van met de lift terug. Omdat de sneeuwcondities ongekend slecht zijn, is het mogelijk om een deel van de wandeling over het gras te maken waar normaal gesproken in deze tijd van het jaar de skipiste van Alpe d’Huez naar Huez  ligt. Als er sneeuw ligt is het een blauwe piste, maar de afdaling is nu duidelijk groen.

Het eerste gedeelte van de wandeling loopt mooi glooiend en is prima te doen. Op het punt dat de piste breder wordt, gaat het ook steiler naar beneden. Na een paar honderd meter dalen voelen de tenen al een beetje beurs van het steeds tegen de neus van de schoenen stoten.  In de bocht nog even twijfelen tussen of de rest van de afdaling via de weg lopen of toch maar op het gras blijven. Geen zin in de extra kilometers, dus maar stug over het gras blijven lopen.

Net voor er blaren op de tenen dreigen te komen is de weg naar Villard bereikt. Over de weg lopen heeft het grote voordeel dat de tenen weer een beetje ruimte krijgen. In de eerste bocht even een foto van het kerkje van Huez gemaakt. Voor fietsers een markant punt (bocht 7 voor de kenners). In de verte is de piste van La Garde te zien. Ook hier is geen dalafdaling mogelijk. Als je de fotocamera net iets meer naar beneden zou richten zodat het kleine beetje sneeuw buiten beeld valt, zou je zo een file van fietsers op de weg verwachten.

Lekker in het zonnetje verder. Het bord halverwege de route geeft informatie over de aangeplante bomen om lawines te beperken. Maar met deze hoeveelheid sneeuw is de kans op lawines verwaarloosbaar klein.

DSCF1737

Op het gemak verder gelopen, genietend van het zonnetje, het uitzicht en soms een onverwachte foto mogelijkheid. De kerstroos staat moedig te bloeien. Gebrek aan sneeuw en genoeg zon.

 

DSCF1731

 

Tegen de tijd dat Villard bereikt wordt is de zon al bijna achter de bergtoppen verdwenen. Mooi op tijd het eindpunt van de wandeling bereikt.

Ps. de route is ook in tegengestelde richting te lopen. Mocht je geen zin in de klim van Huez naar Alpe d’Huez hebben, dan kun je altijd de lift nemen. Controleer wel vooraf of de lift draait.

Facebooktwitter