Afstand: 9 kilometer

Waar: Buren (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Onderdreef 1; 4116CC Buren

Samengevat: Een wandeling vanuit Buren, langs boomgaarden en door een wijngaard. In het voorjaar uitzicht op de bloesem.

Beoordeling: 7

Na een rondje langs de fruitbomen in Geldermalsen is er nog tijd over voor een kleiner rondje vanuit Buren. Vanuit dit kleine historische vestingstadje (sinds het einde van de veertiende eeuw) trekt de wandelgroep vol goede moed in de richting van de boomgaarden.

Net buiten de bebouwde kom is het even zoeken naar het opstapje om via de velden het groen van het klompenpad te volgen. Langs het water is het niet moeilijk om op de route te blijven. Wanneer het pad het kampeerterrein oversteekt is het het even goed opletten, maar rechtdoor en aan het eind links af moet toch lukken met een beetje hulp van de moderne gps-apparatuur.

De route gaat nog een een stukje over het gras en langs het water. Tussen de heg door krijgt de wandelaar een eerste korte blik op de verrassing van de dag: een wijndomein in de Betuwe. Vroeg in het voorjaar vormen kale wijnstokken een groot contrast met de fruitbomen die vol in bloei staan.

Na een kleine omtrekkende beweging wandelt de groep de wijngaard binnen. Een stukje wijzer na het lezen van de informatieborden langs het pad volgen de wandelaars de route de verharde weg in de richting van Erichem. Langs de kerk en nog meer boomgaarden trekt de route weer in de richting van Buren.

 

Het laatste deel van de wandeling gaat langs de woonwijk en weer in de richting van het centrum. De wieken van molen steken hoog boven de daken uit en vormen een mooi mikpunt voor de wandelaars. Nog een klein stukje langs de historische panden voor de parkeerplaats wordt bereikt en er een punt achter de wandeling gezet kan worden.

Ps. In de binnenstad van Buren wordt snel een terras gevonden om de wandeldag in stijl met verse aardbeien en slagroom af te sluiten.

Facebooktwitter