Afstand: 5 kilometer

Waar: Vaujany (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling (in de winter ook geschikt voor sneeuwschoenen) vanuit Vaujany naar Alpe d’Huez.

DSCF1690

Met de wandelervaringen van de afgelopen dagen bij elkaar opgeteld hebben we een wandeling gemaakt die een aantal hoogtepunten van de wandelingen combineert.

  1. we maken een variatie op de wandeling ‘van het paadje’; deze wandeling ging van Alpe d’Huez in de richting van Oz en Oisans. We hadden het grootste gedeelte van de wandeling de zon in de rug. Vandaag lopen we in tegengestelde richting. De zon dus lekker op het gezicht.
  2. We slaan het stukje of-route van de wandeling ‘van het paadje’ vandaag over. Dat scheelt het nodige klim en klauter werk. We gaan kijken of de route dichter langs het meer beter te doen is.
  3. Natuurlijk slaan we het restaurant (met terras in de zon) niet over.

Vanaf Alpe d’Huez nemen we de twee liften naar het beginpunt van de wandeling. Nog even getwijfeld of we de sneeuwschoenen mee zouden nemen, maar er is geen verse sneeuw, dus ook zonder de sneeuwschoenen is de wandeling goed te doen.

Vanaf het begin punt gaat het pad eerst een stukje naar beneden. Bij het bruggetje is het even goed uitkijken voor een paar ijsplaten. Het pad slingert gestaag tussen de rotswanden door.

Eenmaal bij Lac Besson aangekomen kunnen we kiezen. Het pad langs het meer volgen in de richting van het restaurant, of een omweg maken en via de andere kant van het meer wandelen. We kiezen voor het laatste en op de t-splitsing slaan we rechtsaf. Ook hier volgt het pad de oever van het meer. Nu we aan de andere kant van het meer zijn gekomen is ook de oversteek te zien. Dit keer geen brug, maar een soort van damwand. Netjes aan de bovenkant glad gemaakt, dus een prima oversteek.

DSCF1694

Aan de andere kant van de dam, gaat het pad verder omhoog en krijg je een mooi uitzicht op het volgende meer, Lac Noir. In de sneeuw zijn de verschillende wandelpaden goed te zien.

DSCF1718

Nog tussen een paar obstakels door geworsteld voor we het restaurant weten te bereiken. Na de pauze nemen we de gebaande weg verder in de richting van Alpe d’Huez. Nog een laatste steile klim in de laatste paar honderd meter van de wandeling.  Al met al had de wandeling alle ingrediënten voor een geslaagde tocht.

Ps. De wandeling kan gecombineerd worden met ‘Groene piste’ om een wandeling van Vaujany naar Villard Reculas te maken.

Facebooktwitter