Afstand: 2 kilometer

Waar: Llangrannog (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: de parkeerplaats bij The ship inn, Llangrannog

Samengevat: Een korte wandeling over een deel van het ‘coast path’ voor de zonsondergang.

Beoordeling: 7,5

Het meest bekende beeld van Wales is ongetwijfeld ‘schapen in een heuvelachtig landschap in de regen’. Met nog iets meer dan een uur voordat volgens het schema de zon officieel ondergaat vandaag, nog even de wandelschoenen aangedaan voor een paar klimmetjes maar vooral het uitzicht op de ondergaande zon op de rotspartijen van de kust van West Wales.

Vanaf de parkplaats op het randje van het strand, wordt met een kleine boog de trap bereikt en kan aan de eerste klim van de wandeling begonnen worden.

In een rustig tempo worden de hoogtemeters overwonnen en verandert het uitzicht op het landschap. Langzaam worden de meters van de wandeling geteld. Het feit dat er ongeveer om de tien meter een pauze wordt ingelast om een foto te kunnen maken helpt niet bij het halen van een indrukwekkend wandeltempo. Maar voor vandaag maakt het niet uit, de wandeling voor vanavond is vooral voor het uitzicht.

Terwijl de zon langzaam richting de horizon zakt, is het tijd om te draaien en aan de terugweg te beginnen. De route is eenvoudig: dezelfde als de heenweg. De trap is nu een minder grote inspanning omdat het nu naar beneden gaat.

Nog een klein stukje strand en dan is het eindpunt van de wandeling bereikt.

Algemeen oordeel van de wandelgroep is: geen indrukwekkende afstand maar een paar mooie uitzichten op strandjes in de avondzon en fijn gewandeld.

Ps. Geen lange wandeling maar als eerste wandeling van de wandelweek in het westen van Wales, een mooi voorproefje van de uitzichten, de klimuitdagingen en met een beetje geluk het weer. In ieder geval een geweldig begin.

Facebooktwitter