Van het paadje

Afstand: 5 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandeling van Alpe d’Huez naar Oz en Oisans. Het eindpunt van de wandeling ligt bij de lift. Omdat het winter is, kunnen we niet naar beneden lopen, dus nemen we de lift naar Oz. Vanuit Oz  een tweede lift om weer terug in Alpe d’Huez te komen.

DSCF1663

Voor vandaag is er weer een zonnige dag voorspeld, prima weer voor een wandeling op hoogte. De route van vandaag gaat via het wandelpad in de richting van Oz en Oisans. Het eerste gedeelte van de route hebben we een paar dagen geleden al gelopen (zie post ‘Bijna’). Vandaag willen we kijken of we Oz kunnen bereiken.

Na ruim een kilometer de bekende weg gevolgd te hebben, is in de sneeuw de oversteek naar het lager gelegen wandelpad te zien. Omdat dit pad meer in de zon ligt, besluiten we de voetstappen in de sneeuw te volgen en richting het zonniger gelegen pad te slingeren.

Het eerste gedeelte is goed te doen. Door steeds in de voetstappen te gaan staan zakken we niet in de sneeuw weg en is de oversteek snel gemaakt. Dan blijkt dat het andere wandelpad nog wel een heel stuk lager ligt en moeten we een steile afdaling maken. Gaat net, maar niet altijd soepel. Na het nodige schuifwerk komen we toch op het wandelpad uit.

We volgen het pad langs Lac Besson. Omdat er al andere wandelaars het pad hebben gevolgd, is de route goed herkenbaar in de sneeuw.

DSCF1669

Aan het eind van het meer maken we een doorsteek en komen uit bij een volgend meer. Vanaf hier zijn we aan de andere kant van het water gekomen en ver genoeg van de rotswand om lekker in het zonnetje te lopen.

DSCF1675

Het blijft wel goed uitkijken, hier en daar liggen stukken ijs, zijn er los liggende stenen en moet er via stenen en een hink-stap-sprong over een beekje worden gesprongen. Gelukkig blijven de voeten droog.  Aan de andere kant van het tweede meertje maken we weer een doorsteek. Vanaf hier volgt er een smal wandelpad tussen de rotsblokken door en steken we nog een bruggetje over (pas op voor uitglij-gevaar).

Met het laatste kleine klimmetje komen we op de skipiste uit en kunnen we de lift richting Oz nemen. In het dorp vinden we nog een terrasje in de zon waar koffie gedronken kan worden. Na de koffie met de lift terug naar Alpe d’Huez om het rondje voor vandaag compleet te maken.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met ‘the only way is up”. De wandeling is gemaakt in het winterseizoen, met de liften operationeel voor de skiërs. Mocht je de wandeling in een ander seizoen willen maken, controleer dan of de liftverbinding dienst heeft.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑