Retourtje restaurant

Afstand: 5 kilometer

Waar : Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het eindpunt van de lift les Jeux in de richting van Lac du Besson. Wij hebben de wandeling in de winter gemaakt, de hele route ging over de sneeuw.  De borden staan hier en daar een beetje bijzonder opgesteld in het sneeuwlandschap, waardoor het soms lastig is de goede route te vinden. De wandeling is inclusief een leermoment.

DSCF1630

Met een zonnige dag in het vooruitzicht, besluiten we een wandeling op hoogte te gaan maken. We vertrekken vanuit Villard Reculas met de stoeltjeslift richting Alpe d’Huez. Omdat we vanmorgen een van de eerste passagiers in de lift zijn, zijn de stoeltjes nog een beetje bevroren. Zo zonder skibroek aan, is het best fris ‘s morgens.

De lift vanuit Alpe d’Huez is gelukkig een cabine, dus iets warmer aan de benen. Als we uitstappen op de top van de berg, staan we 2100 meter boven de zeespiegel. Gelukkig heeft niemand hoogtevrees.

Eerst een klein stukje over het randje van de skipiste, maar dan slaan we rechts af en gaan het wandelpad op. Op het volgende kruispunt geeft een groot spandoek de richting aan voor het geval er nog enige twijfel is.

We volgen de route verder in de richting van het meertje. Ondanks dat we in de bergen lopen is de route geen zware klim. Ontspannen lopen met de zon op het gezicht. Wanneer we volgens het kaartje in de buurt van Lac du Besson zijn aangekomen, zien we ook onverwacht een restaurant staan (met terras vol in de zon). Het plan is om eerst een rondje om het meer te maken en dan een kopje koffie op het zonneterras te gaan drinken.

Bij het meer blijkt dat er toch te veel sneeuw ligt om het rondje om het meer te maken (hoewel er wandelaars de oversteek over het ijs hebben gemaakt, nemen wij die gok niet) dus zitten we eerder dan verwacht aan de koffie (met Tarte Tatin).

DSCF1623

Met een ober die in Utrecht gewoond heeft blijkt maar weer dat de wereld soms kleiner is dan gedacht. Nog even nagevraagd of de alternatieve terugweg open is, maar die blijkt met de huidige sneeuwcondities niet begaanbaar te zijn. We besluiten dezelfde route terug te wandelen. Met de zon op het gezicht is het genieten. Net voorbij het meer lopen we nog langs een informatiebord als  onderdeel van de historische route.

DSCF1625

Via het brede pad (ook te gebruiken door langlaufers) bereiken we in no-time het startpunt van de wandeling. Door een kleine slinger via de achterzijde te maken, komen we bij de lift uit die ons terug naar Alpe d’Huez brengt.

Ps. Door de wandeling te combineren met  “the only way is up!” ontstaat er een afwisselende tocht. Wij hebben de lift terug naar Alpe d’Huez genomen (te veel ijs op de afdaling), maar je kunt natuurlijk ook naar beneden lopen.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑