Afstand: 11 kilometer

Waar: Driebergen-Rijsenburg (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een zwerftocht deels door de bossen in de buurt van Driebergen. Het eerste gaat de wandeling over het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het tweede deel maakt een rondje aan de andere kant van de Arnhemsebovenweg.

DSC_0350

Aan het eind van de dag toch nog maar even de wandelschoenen aangedaan voor en wandeling in de buurt van ‘t Heihuis. Vanaf de parkeerplaats is het even de uitgang zoeken, maar dan is ook de doorsteek naar het bos snel gemaakt.

In het bos zijn verschillende zandpaden om uit te kiezen. Al slingerend door het bos (met hier en daar een keer de verkeerde keuze voor een doodlopend pad), bereikt de wandeling de grote zandbak. Even ploeteren door het losse zand, maar dan heb je ook wat: een schommel in het bos. Kan dus niet anders dan maar even proberen. De boom kraakt en piept een beetje (onder het gewicht of de onverwachte beweging?) maar houdt het prima.

Met iets meer dan drie kilometer op de gpsteller is het tijd om weer richting de auto te wandelen. Nog een klein stukje door het bos en dan wordt de doorgaande weg bereikt.

DSC_0358

In een opwelling toch nog besloten om eerst nog een stukje links af te gaan. Al gauw blijkt dat de wegen die op het gps-scherm netjes getoond worden, ‘verboden voor onbevoegden’ zijn. Er zit niet anders op om nog een behoorlijk stuk langs de drukke weg te wandelen.

DSC_0361

Uiteindelijk wordt toch weer een pad gevonden waar je ook als ‘onbevoegde wandelaar’ mag komen. Langs de historische moestuin van Bartimeus (jammer genoeg net na sluitingstijd, dus kan er vandaag niet gestopt worden voor thee of koffie) en dan weer de verharde weg op richting Driebergen.

Na ruim 11 kilometer zit de wandeling voor vandaag erop.

Ps. hoewel het deel door het bos van ‘t Heihuis mooi was, is dit niet mijn favoriete wandeling. Vooral de tweede lus gaat veel over asfalt en langs een drukke weg. Mocht je langer willen blijven wandelen, dan kun je beter een extra lus maken aan de kant van ‘t Heihuis.

 

Facebooktwitter